Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AKHIRNYA, RAFIZI SEDIA CUCI "TAIK" SENDIRI!!!

SEMUT HITAM
AKHIRNYA, RAFIZI SEDIA CUCI "TAIK" SENDIRI!!!
TERBAIK!!! Mungkin nilah kali pertama kita dengar cerita yang Si Rafizi tu sanggup untuk mencuci 'Taik' yang dia buat sebelum ini. Sebelum ni, Si Rafizi tu bukan la seorang yang bertanggungjawab.

Semalam kita dengar cerita kononnya Si Rafizi tu sanggup untuk menjadi 'Orang Tengah' bagi meleraikan perbalahan yang berpanjangan diantara PAS dan juga puak - puak DAPigs tu.

Kata Si Rafizi, PKR perlu menggalas tugas itu dengan memberikan nasihat kepada Si Tokong DAPigs agar kurang 'Ghairah' untuk menyerang PAS seperti yang dilakukan sebelum ini.

Selain itu, Rafizi juga turut menegaskan agar kepimpinan PAS Pusat bermuhasabah diri serta merungkai hala tuju parti itu sebelum menghadapi Pilihan Raya Umum yang akan datang.
"Secara umumnya saya rasa terlalu awal untuk membuat anggapan begitu. Kita baru saja 3 atau 4 bulan selepas pembubaran Pakatan. Saya rasa kita perlu bermuhasabah dan orang ramai juga mempunyai peranan menyampaikan mesej kepada Pas," kata Rafizi.
Hakikatnya, semua orang tau, pokok pangkal keruntuhan Pakatan Haramjadah tu sebelum ini pun berpunca dari perencanaan yang dilakukan oleh Si Rafizi tu sendiri melalui Langkah Kajang.

Bertitik tolak dari perlaksanaan agenda Langkah Sumbang itulah yang membuatkan PAS dan DAPigs berbalah sesama sendiri sebelum ianya melarat ke perlaksanaan Hukum Hudud di Kelantan.

REALITInya, Si Rafizi tu lupa bahawa PKR juga merupakan pihak yang bertanggungjawab menghalalkan tuduhan Fitnah yang dilakukan oleh ahlinya terhadap Hadi Awang selaku Presiden PAS.

PKR juga GAGAL untuk mengambil sebarang tindakan terhadap ahli serta kepimpinan parti itu di Terengganu yang telah mengambil langkah untuk memburukkan nama baik Hadi Awang.

Kesimpulannya, tindakan Si Rafizi yang menyatakan kesediaan untuk menjadi 'Orang Tengah' itu hanya sekadar Politik Retorik yang menjadi sudah amalan mereka selama hari ini.

Dalam erti kata lainnya, Si Rafizi tu sedar, PKR sekarang sudah semakin terdesak untuk mendapatkan sokongan agar mereka dapat terus kekal Relevan dalam Politik di Malaysia. Jadi, sebab itulah Si Rafizi tu sanggup 'Cuci Taik' dia sendiri!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.