Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI???

SEMUT HITAM
1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI???
Heh! Makin hari makin ramai pihak yang mula mempertikaikan mengenai isu Dana Israel yang didakwa diterima oleh puak - puak DAPigs sebelum Pilihan Raya Umum yang lalu diadakan.

Isu itu kembali hangat diperkatakan sejak PakaTUN Haprak tu menandatangai satu deklarasi yang telah dibuat baru - baru ini. Dalam deklarasi itu, mereka pertikai mengenai Dana 2.6 billion.

Kononnya mereka kata, isu Dana 2.6 billion itu hanya sekadar wayang untuk menutup penyelewengan berkaitan dengan isu 1MDB. Walhal, isu Dana 2.6 billion itu sudah dijelaskan.

Namun MALANGnya, sehingga hari ini, puak - puak DAPigs tu masih belum lagi mampu untuk menjelaskan dakwaan berkaitan dengan Dana Israel yang didakwa sebanyak RM 1.2 billion tu.

Pendedahan mengenai dakwaan berkaitan dengan Dana Israel sebanyak RM 1.2 billion itu mula - mula dibangkitkan oleh bekas Pegawai Khas Lim Guan Eng sebelum Pilihan Raya Umum yang lalu.

Kemudian isu itu dibangkitkan semula oleh Pengarah Penyelidikan PAS Pusat berhubung isu yang sama dan mempertikaikan kenapa DAPigs hanya menyembunyikan isu berkaitan Dana Israel tu daripada pengetahuan rakyat.

Walaupun sebelum ini DAPigs kata diorang akan mengambil tindakan terhadap dakwaan tersebut, namun sehingga hari ini puak - puak DAPigs tu masih lagi tidak mengambil tindakan.

Bahkan puak - puak DAPigs tu sendiri mengakui masih ragu - ragu untuk memfailkan saman terhadap Bekas Pembantu Khas Lim Guan Eng tu dan enggan mengheret dia ke mahkamah.

Dari pendedahan yang dibuat, bekas Pembantu Khas Si Lim Guan Eng tu kata, Dana Israel itu telah dimasukkan ke dalam akaun proksi DAPigs di Singapura bagi menghalang ianya diketahui oleh orang ramai.

Katanya, DAPigs hanya akan mengambil duit daripada Dana Israel itu apabila mereka memerlukannya dalam jumlah yang tidak mencurigakan orang lain bagi membiayai perbelanjaan parti.

Jika dilihat dari satu sudut, sekiranya benar dakwaan yang dibuat, maka ancaman yang dibawa oleh puak - puak DAPigs tu terhadap keselamatan Negara adalah amat jelas dan nyata.

Sekiranya DAPigs berjaya merampas kuasa, sudah pasti mereka akan membenarkan Israel membina pengkalan mereka di Semenanjung Malaysia sekali gus menjalinkan kerjasama dengan Rejim Zionist tu. 

Hakikatnya, perkara itu tidak mustahil boleh berlaku memandangkan DAPigs mempunyai ramai proksi di Singapura. Lagi pun, perkara yang sama juga pernah dilakukan di Singapura sewaktu awal mereka menubuhkan Negara tersebut selepas berpecah dari Tanah Melayu!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.