Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[BUKAN RAMPAS KUASA] 'Pengunduran Najib akan bolehkan mahkamah adilinya'

CELAH GELEGAR - Mencari Kebenaran Yang Sebenar
[BUKAN RAMPAS KUASA] 'Pengunduran Najib akan bolehkan mahkamah adilinya'

Pengunduran Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dari kuasa akan memberi laluan kepada proses tindakan undang-undang diambil terhadapnya dan dirinya diadili dengan seadilnya di mahkamah, kata bekas timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang kini menjadi seteru politiknya.
“Peletakan jawatan Najib tidak akan menyebabkan kerajaan BN digulingkan.
“Sebaliknya, ia akan memberi laluan kepada proses tindakan undang-undang diambil terhadapnya dan beliau diadili dengan seadilnya di mahkamah.
“Seterusnya, reformasi institusi secara total perlu dilaksanakan untuk mewujudkan sebuah kerajaan yang bersih, telus dan amanah,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.
Muhyiddin yang juga digantung sebagai timbalan presiden Umno, berkata demikian bagi menjawab kritikan berhubung tindakannya yang menandatangani ‘Deklarasi Rakyat’ yang menuntut penyingkiran Najib.
Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah menjalankan siasatan berhubung ‘derma’ RM2.6 bilion daripada akaun luar pesisir dan dana RM42 juta milik SRC International yang disalurkan ke akaun bank peribadi Najib.
Najib secara konsisten menafikan nbahawa beliau menyalahgunakan wang rakyat untuk kepentingan peribadi dan menuduh ada pihak yang cuba berkomplot bagi menggulingkannya.
Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali juga telah membebaskan Najib daripada sebarang salah laku. - MK

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.