Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DAPigs KENA "AZAN" DENGAN PEMUDA PAS!!!

SEMUT HITAM
DAPigs KENA "AZAN" DENGAN PEMUDA PAS!!!
Hehehe!!! Dek kerana sibuk sangat nak masuk campur hal orang lain, sibuk nak selak kain orang, dah tak pasal - pasal je puak - puak DAPigs tu dah kena 'Sound' dengan Pemuda PAS.

Hari ini, puak - puak DAPigs tu telah "dinasihatkan" supaya tidak mencampuri urusan dan tidak mengeluarkan sebarang kenyataan berkaitan dengan urusan pentadbiran PAS. 

Ini kerana menurut Timbalan Ketua Pemuda PAS, Muhammad Khalil Abdul Hadi, parti itu tidak mempunyai apa-apa kaitan dalam lanskap politik yang diatur dalam PAS.
“Kenapa nak masuk campur urusan PAS? Itu hal PAS. Bukan hal mereka (DAP). Pas bebas membuat pilihan untuk memilih kerjasama dengan mana-mana parti,” katanya ketika dihubungi Sinar Online, hari ini.
Beliau berkata demikian ketika mengulas kenyataan Setiausaha Organisasi DAPigs yang mendakwa tindakan PAS membentuk kerjasama politik dengan sebuah parti politik membuktikan parti Islam itu tidak boleh bersendirian dalam menghadapi PRU14 akan datang.

Anthony turut mendakwa, PAS sudah sedar akan kesilapannya ‘menceraikan’ Pakatan Rakyat sebelum ini dan perlu mencari sekutu baharu yang boleh beri kelebihan kepada mereka.

Khalil dalam pada itu juga turut menyifatkan kenyataan yang dibuat oleh Anthony dikeluarkan berikutan rasa terdesak DAPigs ke atas blok politik baharu yang bakal dibentuk oleh Pas.
“Mereka rasa ia satu ancaman kerana blok yang mahu dibentuk oleh Pas ini merupakan blok yang akan diterima oleh rakyat. Ia menunjukkan blok yang dibentuk DAP,PKR dan Parti Amanah Negara tersisih dan tidak mendapat tempat dihati rakyat,” katanya lagi.
Dan memang itu pun hakikatnya. Puak - puak DAPigs tu sedar bahawa peluang mereka untuk terus meracuni rakyat semakin tipis sekiranya PAS mewujudkan satu gabungan baru kelak.

Dalam erti kata lainnya, DAPigs sedar yang peluang mereka untuk merampas kuasa di Putrajaya akan menjadi semakin tipis serta hasrat mereka nak menghasut rakyat menolak Kerajaan Barisan Nasional dalam Pilihan Raya Umum yang akan datang!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.