Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GUNDIK KIT SIANG KATA, DAPigs BELUM AMPUNKAN DOSA MAHATHIR!!!

SEMUT HITAM
GUNDIK KIT SIANG KATA, DAPigs BELUM AMPUNKAN DOSA MAHATHIR!!!
Wah!!! Berani betul Si Gundik Kit Siang ni memalukan 'Saudara Baru' kepada bos dia sendiri ye. Sampai tahap sanggup dia 'melangkau' bidang kuasa dan membuat dakwaan terhadap Tun.

Jika sebelum ini, Si Apek Kit Siang tu kata, hubungan dia dengan Tun Mahathir sekarang dah seumpama 'Saudara' sebaik sahaja mereka turut sama menandatangani deklarasi baru - baru ini.

Tapi lain pulak yang dinyatakan oleh Si Gundik Kit Siang ni apabila dia tetap menegaskan bahawa tandatangan deklarasi itu tidak bermakna DAPigs sudah mengampun dosa Tun Mahathir.
"Jarang sekali musuh ketat dalam arena Politik hadir dan mencapai persetujuan untuk matlamat Politik yang sama. Tetapi mereka bukan duduk bersama kerana telah melupakan peristiwa lampau yang pahit mahupun memaafkan Mahathir," katanya dalam satu kenyataan media hari ini.
Dalam masa yang sama, tindakan pemimpin UMNO yang turut menandatangani deklarasi itu menyatakan bahawa ianya adalah pengakuan kepada dosa yang telah mereka lakukan selama hari ini.

Perkara tersebut dinyatakan oleh Presiden PKR yang sebelum ini juga membuat tuntutan agar deklarasi itu turut memperjuangkan kebebasan Si Ketua Penipu tu dari tuduhan meliwat.
"Deklarasi rakyat yang ditandatangani Mahathir, Muhyiddin adalah pengakuan tokoh - tokoh pimpinan UMNO/Barisan Nasional (BN) sendiri bahawa institusi - institusi kerajaan telah dirosakkan oleh pentadbiran UMNO/BN," dakwa mereka.
Pokok pangkalnya, tindakan mereka yang turut dilihat terlalu 'Ghairah' untuk menandatangani deklarasi itu kini seolah - olah sudah terperangkap dalam jerat mereka sendiri.

Walaupun alasan Tun Mahathir serta pemimpin - pemimpin UMNO itu hanya setakat mahu Datuk Seri Najib letak jawatan, namun itu bukan hasrat sebenar yang dizahirkan oleh puak - puak Pakatan Haprak tu.

Apa yang jelas, puak - puak Pakatan Haprak tu hanya sekadar nak mempergunakan pemimpin - pemimpin UMNO tersebut demi untuk menjaga kepentingan Politik Peribadi diorang sendiri.

Maka benar la seperti yang dinyatakan sebelum ini. Agenda sebenar puak - puak Pakatan Haprak tu bukan hanya sekadar nak mendesak Perdana Menteri dan menggulingkan Barisan Nasional. Tetapi diorang turut nak memalukan pemimpin - pemimpin UMNO yang terlibat!!!

PS: Pakatan Haprak ni kalau tak MENIPU memang Tak Sah!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.