Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BR1M: MAHFUZ BEAN SINDIR WAN AZIZAH???

SEMUT HITAM
BR1M: MAHFUZ BEAN SINDIR WAN AZIZAH???
Heh! Makin hari makin pening pulak kita tengok gelagat puak - puak Pakatan Haprak ni. Habis semua benda yang diorang buat sejak kebelakangan ni selalu bercanggah diantara satu dengan yang lain.

Salah satu isu yang dibangkitkan ialah pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia yang dilaksanakan oleh pihak Kerajaan Pusat sebelum ini. Yang itu pun diorang boleh berbalah sesama sendiri.

Jika sebelum ini, diorang buat dakwaan kononnya pemberian bantuan tu diibaratkan sebagai rasuah dan ianya tidak membantu rakyat. Sebaliknya ia hanya akan membankrapkan Negara.

Bak kata Si Mahfuz Bean tu semalam, pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia tu hanya ibarat macam bagi gula - gula getah. Bila habis manis gula - gula tu, kita akan buang ianya begitu sahaja.

Malah Si Mahfuz Bean tu juga turut menegaskan bahawa pemberian bantuan tersebut tidak akan membantu memulihkan pembangunan ekonomi Negara pada ketika ini. Rakyat tetap terbeban.
"Kalau tambah BR1M banyak mana sekalipun, keadaan ekonomi kita tidak akan pulih. Dan beban akan terus menghimpit kehidupan rakyat dengan nilai ringgit yang jatuh. Dia (Najib) nak tambah  BR1M banyak mana? Bukannya dia boleh bagi (BR1M) tiap-tiap bulan," tempelak beliau lagi.
Tapi, lain pulak dengan apa yang dinyatakan oleh Si Wan Azizah. Dia kata, jika Pakatan Haprak tu yang memerintah, Bantuan Rakyat 1Malaysia tu tetap akan diteruskan dimasa akan datang.

Cuma, kata Si Wan Azizah, puak - puak Pakatan Haprak tu hanya akan membuat pembaharuan dalam pemberian bantuan tersebut dan mengubah cara pembayarannya kepada rakyat.

Nah! Pokok pangkalnya Si Wan Azizah tu secara tidak lansung mengakui bahawa pemberian BR1M tu bagus. Kalau tidak, kenapa pulak dia nak kekalkan pemberian bantuan jika mereka memerintah?

Dan bagi Si Mahfuz Bean tu pulak. Kalau dia tetap anggap pemberian BR1M tu hanya seperti bagi orang makan gula - gula getah, bermakna dia hanya memperlekehkan Belanjawan Alternatif yang dibuat oleh puak - puak Pakatan Haprak tu sendiri!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.