Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DAH LA NYANYUK, PEKAK PULAK!!!

SEMUT HITAM
DAH LA NYANYUK, PEKAK PULAK!!!
Dek kerana malam ni malam minggu, jadi kita cerita santai je la ek. Buat penat je kalau kita nak berat - beratkan kepada memikirkan pasal Si Nenek Kipas yang dah lama Menopause ni.

Semalam, dek kerana dia nak cover kemaluan dia kerana ditegur dan diucap 'Terima Kasih' membuatkan Si Nenek Kipas tu meroyan tak tentu arah macam orang nyanyuk yang hilang akal.

Tapi siapa sangka. Rupanya, ada kisah disebalik Si Nenek Kipas tu meroyan kerana diberikan ucapan 'Terima Kasih' kerana menghargai usaha Kerajaan melaksanakan GST dan pemberian BR1M.

Ceritanya didedahkan oleh rakan media dan turut disiarkan didalam blog The Antics of Husin Lempoyang. Ceritanya memang mengejutkan dan dalam masa yang sama, kelakar pun ada juga.
Semalam beberapa wartawan bertanya, "Kak Wan what do you think PM Najib's announcement on making the Pan Borneo bebas tol?"

She answered: "Tu laa saya tak pernah dengar pulak sebelum ni nak naik train kena toll!"

Kemudian reporter beritahu, "Bukan train la ... Kak Wan. Pan Borneo tu highway untuk Sarawak dan Sabah nuhh."

Cepat-cepat Kak Wan cover. Dia cakap itu hanya satu inisiatif untuk pancing undi orang Sarawak.

Salah seorang wartawan berbisik kepada rakannya bahawa dia yakin Kak Wan pekak dan nyanyuk. Entah apa yang dia dengar dari ucapan bajet di Parlimen.


Rakannya tegur, "Kau kena paham... Orang kurang kasih sayang memang macam tu ... maafkanlah saja dia tu."
Huh! Mujur la Si Nenek Kipas tu anggap 'Pan Borneo' tu sebagai sebuah keretapi (Tren). Kalau tanya pada Si Mahfuz Bean, dah tentu - tentu dia akan ingat Pan Borneo tu sejenis makanan. Sebab Si Mahfuz Bean tu dok selalu kaji ke perut dia je!!! Janji perut dia kenyang!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.