Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HARAPAN PKR HANYA 'DILACURKAN' DAPigs!!!

SEMUT HITAM
HARAPAN PKR HANYA 'DILACURKAN' DAPigs!!!
PKR terus mengharapkan sokongan dari PAS agar parti itu dapat mengubah pendirian mereka untuk menyertai Pakatan Harapan dan menerima kembali puak - puak DAPigs sebagai rakan sekutu.

Tapi lain pulak tindakan yang dilakukan oleh puak - puak DAPigs yang telah bermesyuarat malam semalam dengan satu resolusi tegas untuk terus menyingkirkan PAS dari Pakatan Harapan.

Kenyataan mengenai perkara tersebut hari ini tersiar dilaman media - media sosial mendakwa DAPigs tetap berpegang teguh kepada pendirian yang dibuat sebelum ini untuk menyisihkan PAS.

Mesyuarat Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAPigs yang bermuasyuarat malam tadi mengeluarkan resolusi bagi mengesahkan pembentukan Pakatan Harapan tanpa penyertaan parti PAS.

DAPigs dalam satu kenyataan media berkata, pembentukan gabungan baru dikalangan parti - parti pembangkang itu cuma dianggotai DAPigs, PKR dan parti pimpinan Si Mat Sabutu sahaja.
“Mesyuarat mengesahkan pembentukan Pakatan Harapan melibatkan PKR, PAN dan DAP di setiap negeri dan Sekretariat Kebangsaan Pakatan Harapan,” kata kenyataan itu hari ini. - MyNewsHub
Pakatan Harapan ditubuhkan sebagai ganti Pakatan Rakyat yang sudah berkubur berikutan perbalahan terbuka di antara DAPigs dan PAS dalam beberapa isu melibatkan akidah Islam yang dipertikaikan DAPigs.

Secara tidak lansung, resolusi yang dikeluarkan oleh puak - puak DAPigs tu tenyata memberikan isyarat yang jelas kepada PKR agar melupakan segala hasrat mereka sebelum ini.

Jangan mimpi la puak - puak PKR tu nak mendambakan sokongan dari puak - puak PAS agar memberikan sokongan kepada mereka sebab DAPigs dah buat keputusan mereka sendiri.

Persoalannya sekarang, adakah PKR ingat mereka mampu untuk mengubah ketetapan yang telah dibuat oleh puak - puak DAPigs selaku 'Abang Besar' dalam Pakatan Harapan tu pada ketika ini?

Secara kesimpulannya, keGAGALan PRK itu sekali gus membuktikan bahawa mereka BUKAN parti yang dominan dalam Pakatan Haprak Baru tu. Sebaliknya, PKR hanya sekadar 'Kerakap Diatas Batu' yang setakat menjaga kepentingan Politik Peribadi mereka sendiri!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.