Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NURUL IZZAH JANGAN TERKENCING BACA BERITA NI!!!

SEMUT HITAM
NURUL IZZAH JANGAN TERKENCING BACA BERITA NI!!!
Jika sebelum ini, nama Si Nurul Izzah turut pernah dikaitkan dengan skandal pembelian maklumat palsu dari Bekas Kakitangan Petrosaudi ni dengan menawarkan kontrak Kerajaan.

Tapi tawaran yang dibuat oleh Si Nurul Izzah tu telah ditolak mentah - mentah oleh Justo kerana menyifatkan tawaran itu sebagai satu perjanjian yang tak masuk akal dan tidak menguntungkan.

Maka sebab itu, Bekas Kakitangan Petrosaudi tu berjumpa dengan pemilik kumpulan Media The Edge dan Editor Sarawak Report serta turut dikaitkan dengan Ahli Parlimen DAPigs, Tony Puaka.

Dek kerana tawaran yang dibuat oleh kedua - dua agensi itu membuatkan Si Justo tu terpaksa meringkuk dalam penjara Thailand kerana telah menyelewengkan maklumat syarikat.

Tapi, takkan pulak Si Justo tu nak meringkuk dalam penjara sorang - sorang ye tak? Jadi, dia pun ambik keputusan untuk memfailkan saman terhadap kedua - dua agensi yang terlibat.

Justo mahu Pengerusi The Edge Media Group, Penerbit The Edge Communications Sdn Bhd, dan pengasas serta editor Sarawak Report turut merasai apa yang sedang dia rasa pada ketika ini.

Justo sebelum ini mengaku mencuri data berjumlah 90 gigabyte termasuk e-mel dan dokumen daripada PetroSaudi sebagai sebahagian daripada percubaan untuk memeras bekas majikannya itu.

Apabila percubaan pemerasan itu gagal, dia menyerahkan data berkenaan kepada Toong dan Brown, yang dikatakan telah menawarkan kira-kira US$2 juta kepadanya, tetapi dia ditangkap pada 22 Jun lepas di pulau Koh Samui di selatan Thailand sebelum menerima bayaran itu.

Di Kuala Lumpur, peguam Kevin Joshua berkata Justo tidak mempunyai hak untuk memfailkan saman kerana dia 'tidak mempunyai kepentingan terhadap barangan itu' untuk membuat sebarang tuntutan.
"Ia seperti seorang perompak menyaman tukang emas yang membeli barang kemas yang dicurinya. Walaupun dia mungkin mempunyai hak untuk memulakan tindakan saman, persoalannya ialah sama ada ia dapat diterima, dan ia bergantung kepada pengakuan apa yang dibuat," katanya. 
Nampak sangat alasan yang diberikan oleh peguam tersebut hanya sekadar nak melindungi mereka yang telahmengelirukan rakyat sebelum ini. Tapi, apa boleh buat. Memang kerja PENIPU tutup kemaluan PENIPU. Kalau tidak, bukan PENIPU la namanya!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.