Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERANGAI SI RAFIZI NI MENGALAHKAN YAHUDI!!!

SEMUT HITAM
PERANGAI SI RAFIZI NI MENGALAHKAN YAHUDI!!!
Inilah dasar Melayu BODOH tapi nak tunjuk cerdik. Hari tu sibuk sangat dipertikaikan tindakan syarikat 1MDB beli IPP tenaga dan mendakwa ianya membawa kerugian kepada Dana Rakyat.

KONONnya, pada ketika itu, dia la yang paling sibuk pukul canang dan mengadu domba menuduh tindakan 1MDB membeli syarikat jana kuasa itu merugikan rakyat serta tak mendatangkan faedah.

Walhal, pada masa tu pun kita dah jelaskan bahawa tindakan 1MDB ambil alih syarikat IPP tu adalah bagi untuk mengurangkan kenaikkan tarif elektrik agar tidak dicharge kepada rakyat.

Tapi semua tu tak dipedulikan oleh orang seperti Si Rafizi ni. Habis siang malam dia buat tuduhan kononnya pembelian syarikat IPP tu hanya menguntungkan kroni Kerajaan semata - mata.

Sedangkan hakikatnya, Kerajaan beli syarikat IPP tu pun hanya untuk membantu rakyat, mengurangkan beban perbelanjaan dan kos sara hidup. Tapi, itu semua tak penting bagi orang seperti Si Rafizi.

Kita dah cakap dah, pembelian syarikat IPP tu walaupun ianya merugikan, tapi memberi keuntungan kepada rakyat. Tapi, orang macam Si Rafizi ni kata, "Rugi tetap Rugi. Mana ada untungnya".

Kita dah bagitau, Kerajaan sanggup menanggung hutang sebesar mana sekali pun asalkan ianya memberi faedah kepada rakyat. Tapi semua tu takde pulak nak diceritakan oleh orang macam Si Rafizi ni.

Baik tindakan yang dilakukan oleh pihak Kerajaan melalui syarikat 1MDB tu hanya dibuang ke dalam tong sampah dan dihumban ke dalam longkang. Sebaliknya, benda lain pulak yang diorang jaja.

Sekarang sibuk la puak - puak Pakatan Haprak tu nak buat 'Solidariti' KONONnya nak selamatkan syarikat IPP tu dari dijual kepada orang luar.

Sekarang diorang jugak yang sibuk mengadu domba dan menjaja cerita KONONnya penjualan syarikat IPP tu nanti akan membawa 'Bahaya Besar' kepada rakyat dan juga Negara.
“Saya yakin kerajaan telah membuat keputusan untuk menjual aset ini kepada syarikat China dan Qatar, hanya tunggu untuk diumumkan.
“Ini satu bahaya besar kepada rakyat kerana kita berdepan dengan kemungkinan tarif elektrik yang tinggi dan kita tak tahu pun sama ada ia disebabkan oleh penjualan kepada konsortium China dan Qatar,” katanya di lobi Parlimen di sini, Rabu.
Pulak dah!!! Ini apa punya HIPOKRIT manusia macam ni? Orang MUNAFIK pun takde perangai serupa ini macam la. Hari tu cakap lain, hari ni cakap lain pulak. Jenis manusia apa orang macam Si Rafizi ni?

Orang beli salah. Orang nak jual salah. Orang beli, dia sibuk kata hutang banyak. Orang nak jual dia pulak sibuk dok buat cerita yang bukan - bukan. Perangai Haramjadah mendanya yang ditonjolkan oleh Si Rafizi ni? Waima Yahudi pun takde perangai seburuk ini!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.