Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BILA "SETAN" BERSUARA, MEMANG SEMUANYA TAK KENA!!!

SEMUT HITAM
BILA "SETAN" BERSUARA, MEMANG SEMUANYA TAK KENA!!!
Alahai!!! Pelik betul la dengan diorang ni. Kadang terasa heran jugak, kenapa pemikiran yang sedemikian 'Jumud' boleh lahir dikalangan mereka yang menggelarkan diri 'Bijak Pandai'.

Nak pulak dikalangan puak - puak Pakatan Haprak tu. Kalau bercakap, tak pernah guna kepala otak masing - masing sebab dah penuh dengan sampah. Tu pasal diorang banyak guna kepala lutut.

Dan sebab itu jugak la diorang ni mudah sangat meroyan bila gambar dua orang pemimpin parti yang didominasikan oleh orang Melayu tersebar didalam laman media sosial sebelum ini.

Tak cukup tanah diorang punya sumpah seranah. Macam - macam persepsi yang dilemparkan hanya semata - mata nak memperlekehkan pertemuan diantara dua pemimpin tersebut.
Itu pun masih lagi ada yang cuba membuat dakwaan kononnya UMNO dan PAS tidak mungkin bersatu kerana disebabkan ideologi perjuangan diantara kedua - dua parti Melayu itu berbeza.

Kalau orang yang Non Partisan cakap macam tu, kita boleh terima lagi. Tapi kalau dikalangan puak - puak Pakatan Haprak tu sendiri yang cakap, memang 'Tak Boleh Blah' lansung.

Mana tidaknya. Kenapa pulak diorang nak kata yang UMNO dan PAS tak boleh bergabung hanya semata - mata kerana perbezaan dari segi ideologi Politik sedangkan sebelum ni boleh?

Bukan ke sebelum ini PAS pernah ber-Tahaluf Siyasi dengan puak - puak DAPigs dan PKR yang terang - terangan mempunyai agenda Politik Peribadi mereka sendiri yang tersembunyi?

Kenapa pulak PAS dan UMNO tak boleh wujudkan kerjasama Politik atas dasar konsensus "Setuju Untuk Tidak Bersetuju" sedangkan sebelum ini PKR serta DAPigs boleh buat secara paksaan?

Nah! Kan mudah je jalan penyelesaiannya. Buat apa susah - susah nak fikir macam mana UMNO dan PAS hendak bersatu. Tak perlu PAS masuk BN jika mereka benar - benar mahu bersatu.

Tapi ye la. Bila kita bercakap dengan Pentaksub dan Pengampu bontot DAPigs, memang diorang kata UMNO dan PAS tak boleh bergabung walaupun pada hakikatnya diorang 'Kecut Buah Kerandut' bila tau umat Islam nak bersatu. Ikut peel Setan la katakan!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.