Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKIN RAMAI YANG HILANG AKAL DIBUATNYA!!!

SEMUT HITAM
MAKIN RAMAI YANG HILANG AKAL DIBUATNYA!!!
Aduhai!!! Makin hari makin penuh la Hospital Bahagia dan Tanjung Rambutan kalau perkata ini terus dibiarkan berlarutan. Mau melimpah - limpah jumlah pesakit yang mendaftar diri.

Semuanya hanya kerana cadangan yang dibuat untuk mengadakan kerjasama Politik diantara PAS dan UMNO. Tapi nasib baik la masih takde lagi yang sanggup berguling atas jalan raya.

Terbaru, kenyataan yang dibuat oleh Setiausaha Agung PAS ni menambah lagi kepedihan dikalangan puak - puak Pentaksub dan Pengampu DAPigs tu. Makin sakit otak diorang dibuatnya.

Bak kata orang Ulu Cheka, PAS sedia untuk 'Forgive dan Forget' demi memastikan perpaduan dikalangan Umat Islam tu menjadi kenyataan walaupun ianya diantara parti Kerajaan dengan parti Pembangkang.

Antara lain, Setiausaha Agung PAS Pusat ni menyatakan bahawa parti yang dipimpin oleh Hadi Awang tu boleh memaafkan semua kesilapan yang telah dilakukan oleh UMNO sebelum ini.
KUALA LUMPUR - Pas sedia untuk melupakan dan memaafkan kesalahan yang pernah dilakukan Umno terhadap parti itu sebelum ini, kata Setiausaha Agung Pas, Datuk Takiyuddin Hassan.

Beliau berkata, itu antara ciri-ciri yang ada dalam perjuangan Pas.

"Ini bukan perkara baru ramai pemimpin lain masuk dalam Pas mereka ada kedudukan baik, mereka diterima dengan hati terbuka itu di kalangan ahli (Pas).

"Sekarang ini antara parti (Pas-Umno) kita akan laksana perkara sama (memaafkan dan melupakan)," katanya kepada pemberita ketika ditemui di Persidangan Agung Perkasa ke-6, hari ini.

Ahli Parlimen Kota Bharu itu memberitahu yang Pas dalam proses memberi penjelasan menyeluruh kepada ahlinya mengenai kerjasama itu.


Kehadiran Takiyuddin dan Pengarah Pilihanraya Pas, Datuk Mustafa Ali di Persidangan Agung Perkasa menarik perhatian ramai dan  menguatkan lagi dakwaan bahawa Pas akan bekerjasama dengan Umno.
Maka, tak heran jika perkara itu bakal membuatkan lebih ramai pengikut Mazhab dikalangan Pentaksu serta Pengampu DAPigs tu yang hilang akal. Diorang memang benci bila umat Islam ni sedia untuk bersatu padu demi kepentingan Ummah!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.