Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JUAL TANAH, GUAN ENG INGAT TANAH BAPAK DIA KE!!!

SEMUT HITAM
JUAL TANAH, GUAN ENG INGAT TANAH BAPAK DIA KE!!!
Hah! Kalau cerita pasal Bandar Malaysia tu, sibuk pulak puak - puak Haramjadah tu nak kritik. Tapi bila cerita pasal Si Tokong DAPigs ni jual tanah kepada Singapura, kenapa semua diam?

Dan yang lebih menyedihkan, tindakan Si Tokong DAPigs tu membuat penjualan tu bukan sahaja tidak dipertikaikan oleh puak Haramjadah tu, bahkan ianya dilakukan secara senyap - senyap.

Rejim DAPigs yang dipimpin oleh Si Tokong DAPigs tu didakwa telah menjual tanah kepada syarikat daripada Singapura. Perkara itu berlaku beberapa bulan pada tahun lalu, dedah Lim Sian See hari ini.
“Pada bulan Mei 2015 kerajaan Pulau Pinang menjual 100% 20 ekar tanah bernilai RM30 juta kepada Jabil Circuit Singapore Pte Ltd di mana syarikat induknya berpusat di Amerika Syarikat“Dan pada Julai 2015 Kerajaan Pulau Pinang diberitakan memberikan hakmilik 49% dari sekeping tanah seluas 6.8 ekar kepunyaan kerajaan yang bernilai RM11.3 bilion kepada GLC Singapura Temasik dan EDIS,”dedahnya dalam Facebook hari ini.
Pendedahan itu dibuat sebagai menjawab kritikan yang dibuat oleh tiga orang pimpinan pembangkang, Rafizi Ramli (PKR) Tony Pua dan Liew Chin Tong (kedua-duanya dari DAP) sebelum ini. 

Mereka mendakwa KONONnya pihak Kerajaan telah menjual sebahagian dari 'Aset Negara' apabila 1MDB menjual 24% daripada projek Bandar Malaysia kepada sebuah syarikat dari China.

Sedangkan, projek Bandar Malaysia itu masih lagi dimiliki oleh warga Malaysia sebanyak 76% di mana kerajaan pusat dan negeri menguasai 57% daripadanya. Bab tu, tak nak pulak diorang jelaskan.

Bidasnya, berbanding dengan projek Bandar Malaysia, bagaimana pula dengan langkah Rejim DAPigs Pulau Pinang yang telah kehilangan 100% dan 49% hak pemilihan kepada Singapura?
“Kedua projek (di atas) di mana 100% dan 49% kini dipunyai syarikat Singapura tidak dilabelkan sebagai “jual negara” sebaliknya pelaburan asing luar negara?“Dan entah bagaimana, 24% daripada Bandar Malaysia yang dijual kepada sebuah syarikat China dianggap sebagai ‘jual negara’ dan bukan pula pelaburan asing dari luar negara ? Aku tak paham,” katanya.
Tambahnya lagi, proses penjualan Bandar Malaysia dilakukan secara telus iaitu melalui tender terbuka antarabangsa. ATAU mungkin, ketiga - tiga pemimpin Pakatan Haprak tu ingat, tanah di Pulau Pinang tu Bapak Diorang yang punya!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.