Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AKHIRNYA, FOZIAH TERDIAM!!!

SEMUT HITAM
AKHIRNYA, FOZIAH TERDIAM!!!
Hehehe!!! Nampak gayanya, sebijak - bijak Si Foziah tu yang selama ini dikatakan petah berbicara terdiam juga akhirnya bila diajukan soalan berkaitan isu perlombongan bauksit di Kuantan.

Jika sebelum ini, Si Foziah tu sibuk mempertikaikan tindakan yang telah diambil oleh Kerajaan bagi menyelesaikan isu berkaitan dengan perlombongan buksit sepanjang tempoh Moratorium.

Status - status yang telah dimuat-naikkan oleh Si Foziah tu sejak dua tiga hari ini memberi gambaran yang agak mengelirukan rakyat, seolah - olah pihak Kerajaan bertindak sambil lewa.
Malah kenyataan - kenyataan yang dibuat oleh Si Foziah didalam laman media sosial, terutama didalam Facebook juga menggambarkan yang dia mahu tempoh Moratorium itu dipercepatkan.

Apabila ditanya sama ada itu yang dimaksudkan, pandai pulak Si Foziah tu menafikannya. Sebaliknya dia membuat dakwaan kononnya 'mesej' yang telah dibawa selama hari ini adalah 'jelas'.

Bahkan Si Foziah tu juga mendakwa kononnya isu bauksit ini timbul masalah disebabkan berlakunya perlombongan yang tidak terkawal yang menyebabkan kemudaratan kepada rakyat.
"Perlombongan bauksit yg tidak terkawal yg mendatangkan mudarat. Bukan bauksitnya, Negara lain melombong bauksit juga tapi ok aje. Cuma kita ni bila bersekali dgn kelemahan undang2 dan rasuah. Itu yg menimbulkan masalah," jelasnya dalam ruangan komen.
Jawapan itu telah diberikan apabila soalan ditanya berkaitan dengan pendirian puak - puak Pakatan Haprak tu terhadap isu perlombongan bauksit di Kuantan yang dibangkitkan sebelum ini.

Tapi yang herannya, apabila ditanya sama ada Si Foziah tu menyokong perlombongan bauksit itu diteruskan atau pun tidak, dia terus terdiam dan tidak menjawab soalan yang diajukan.

Jika dilihat dari satu sudut, nampak sangat la yang Si Foziah tu sebenarnya nak perlombongan bauksit ni diteruskan. Maka sebab itu dia sanggup memberikan Seribu Satu Alasan dengan menyalahkan pihak Kerajaan. Tu pasal la dia tak nak bauksit ni di-HARAM-kan terus!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.