Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DIN PUDU MEROYAN, DIDAKWA "PELACUR" PADA PAKATAN!!!

SEMUT HITAM
DIN PUDU MEROYAN, DIDAKWA "PELACUR" PADA PAKATAN!!!
Hahaha!!! Tak sangka pulak Si Din Pudu ni boleh meroyan tak tentu arah bila parti 'Kuali' yang dipimpin oleh Si Mat Sabu tu hanya diibaratkan macam "Pelacur" dalam Pakatan Haprak tu.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan sebelum ini, PAS mendakwa parti 'Kuali' pimpinan Si Mat Sabu tu nak bertanding dikerusi PAS sebab diorang tak dapat kerusi dari PKR dan DAPigs.

Maka sebab itulah parti 'Kuali' pimpinan Si Mat Sabu tu mula mengatur gerakan dikalangan jenteranya untuk merampas kawasan - kawasan PAS, terutama disekitar kawasan Negeri Selangor.

Dakwaan itu dibuat apabila pemimpin parti 'Kuali' tu mula menyatakan hasrat mereka untuk merampas kawasan yang ditandingi oleh PAS dalam Pilihan Raya Umum yang akan datang.

Hakikatnya, puak - puak parti 'Kuali' di Selangor tu sendiri pun tak yakin sekiranya mereka bertanding dikawasan DAPigs atau PKR, mereka boleh dapat kemenangan dengan mudah dan selesa.

Dan sudah tentu DAPigs atau PKR tu takkan membiarkan kawasan mereka dijadikan bahan gadaian untuk puak - puak parti 'Kuali' tu menjalankan eksperimen mereka dalam PRU akan datang.

Malah, soal integiriti serta kredibiliti juga menjadi alasan utama buat puak - puak PKR dan DAPigs tu tak memberikan laluan kepada parti 'Kuali' di Selangor tu untuk bertanding dikerusi mereka.

Sehingga hari ini, parti 'Kuali' pimpinan Si Mat Sabu dan Si Din Pudu tu masih lagi GAGAL untuk membuktikan bahawa mereka ada pengaruh dikalangan rakyat diperingkat akar umbi.

Menyedari hakikat ini yang membuatkan puak - puak parti 'Kuali' di Selangor tu mula meroyan dan berhasrat nak bertanding dikerusi yang dimiliki oleh PAS. Setidak - tidaknya, PKR dan DAPigs tak rugi.

Dan disebabkan itu juga, Si Din Pudu mula mengamuk tak tentu arah macam orang hilang akal lalu membuat tuduhan terhadap PAS yang didakwa menjadi jurucakap kepada PKR dan DAPigs.
"Saya tanya tadi maknanya siapa dia, dia PAS dan dia bukan sebahagian daripada Pakatan Harapan bagaimana dia boleh bercakap bagi pihak PKR dan DAP," ujarnya ketika dihubungi.
Realitinya, Si Din Pudu tu sendiri sedar, pengaruh parti 'Kuali' yang dibawah pimpinan dia tu lansung takde diperingkat akar umbi. Tapi, dek kerana MALU nak mengakui kelemahan itu yang membuatkan Si Din Pudu tu meroyan tak tentu arah macam orang hilang anak!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.