Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOLONG LA PERCAYA CAKAP SI PONDAN NI!!!

SEMUT HITAM
TOLONG LA PERCAYA CAKAP SI PONDAN NI!!!
Haduh!!! Kenapa la orang tak nak percaya dengan kenyataan yang dibuat oleh Si Rafizi ni? Kan dah penat dia kena ulang - ulang benda yang sama. Bukan senang Si Rafizi tu nak buat kerja dia.

Masuk kali ni, dah entah ke berapa kali dah Si Rafizi tu memberikan gambaran kepada seluruh rakyat Malaysia bahawa Lembaga Tabung Haji tu akan bankrap tak lama lagi sebab rugi banyak.

Kalau sebelum ni, Si Rafizi tu kata Tabung Haji mengalami kerugian kerana melabur dengan FGV. Kali ini, Si Rafizi tu kata Tabung Haji rugi sebab pelaburan luar Negara yang dibuat.
“Pembelian itu menjadikan TH pemegang saham terbesar dalam Ramunia dan harga saham ketika pembelian itu puratanya ialah RM1.50 sesaham.“Bagaimanapun, Ramunia berhadapan masalah kerugian sebanyak RM21 juta pada tahun 2008 dan rugi RM383 juta pada tahun 2009.
“Kerugian itu menyebabkan Ramunia berhadapan risiko muflis sehingga digantung daripada Bursa Malaysia, sekali gus menyaksikan harga saham turun kepada RM0.205 pada tahun 2010,” katanya pada sidang media, di sini, semalam.
Bayangkan! Si Rafizi tu kata Tabung Haji 'BAKAL' mengalami Kerugian sebanyak RM 1.4 billion!!! Bukan sikit - sikit. Banyak tau rugi Tabung Haji tu nanti. Takkan itu pun orang masih tak percaya lagi?

Jika tahun lepas, Si Rafizi tu juga pernah memberikan gambaran yang sama kepada rakyat Malaysia mengenai kedudukan kewangan Lembaga Tabung Haji yang didakwa semakin berkurangan.

Dek kerana dakwaan yang dibuat itulah yang membuatkan beberapa orang Macai Pakatan Haprak tu mengambil tindakan mengosongkan akaun simpanan mereka dengan Tabung Haji.

Maka adalah wajar sekiranya kali ini Si Rafizi tu sendiri menunjukkan teladan sebagai seorang pemimpin yang bertanggungjawab. Hanya dengan cara ini sahaja baru rakyat percaya cakap dia.

Apa kata kali ini, Si Rafizi tu sendiri turut KOSONGKAN AKAUN TABUNG HAJI dia sebelum lembaga kewangan Islam tu mengalami kerugian. Keluarkan semua duit simpanan dia yang mencecah hampir RM 500 RIBU tu. Baru betul dia 'Cakap Serupa Bikin'!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.