Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(VIDEO) AJAIB!!! ITIK PUN PANDAI BERCAKAP!!!

SEMUT HITAM
(VIDEO) AJAIB!!! ITIK PUN PANDAI BERCAKAP!!!
Hehehe! Hari cuti - cuti ni, elok kita tenangkan fikiran dan jangan tension sangat memikirkan pasal isu Politik yang tengah huru hara sekarang ni. Time cuti macam ni, baik untuk kita berehat.

Dalam dok berehat cuti ni, teringat pulak satu teka - teki yang selalu orang beri suatu ketika dulu. Masa tu diorang akan tanya, "Dalam banyak - banyak Itik, Itik apa pandai bercakap?"

Jawapan yang biasa diberikan ialah 'Donald Duck'. Tapi, itu watak kartun Disney. Kali ini, ada jawapan lain pulak yang boleh menggantikan watak kartun tu. Wataknya memang benar - benar wujud.

Kebiasaannya, bila cerita - cerita pelik macam 'Itik Boleh Bercakap' ni hanya berlaku di Negara China je. Negara tu memang banyak melaporkan perkara - perkara pelik sedemikian rupa.

Tapi siapa sangka. Kejadian Itik Boleh Bercakap ni berlaku didalam Malaysia. Nak lebih menarik, kejadian itu berlaku didalam sidang Parlimen!!! Wah! Itik boleh masuk dewan Parlimen?

Kalau korang tak percaya, boleh tengok video dibawah ni. Kalau siapa boleh faham apa yang cuba disampaikan oleh Si Wan Azizah tu, memang korang pun boleh bercakap bahasa Itik. Nama je dia ni jadi Ahli Parlimen. Nak bercakap dalam sidang Parlimen pun tunggang langgang!!!
(function(d, s, id) {  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];  if (d.getElementById(id)) return;  js = d.createElement(s); js.id = id;  js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3";  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Itik Pandai BercakapKorang pernah tengok Itik Bercakap tak? Haa... kalau korang nak tau, selain dari Donald Duck, ada jugak Itik lain yang pandai bercakap tau. Kalau korang nak belajar cakap itik, boleh belajar dengan Ahli Parlimen Permatang Pauh ni. Dia pandai cakap bahasa Itik!!! Hahaha!!!
Posted by Semut Hitam on Sunday, 7 February 2016

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.