Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DAPigs BENGKAK BILA PAS NAK TUBUH GABUNGAN BARU!!!

SEMUT HITAM
DAPigs BENGKAK BILA PAS NAK TUBUH GABUNGAN BARU!!!
Hehehe!!! Pelik betul tengok gelagat pandir puak - puak DAPigs ni. Mengalahkan orang Gila Talak sungguh dah gayanya. Hari tu, diorang yang buang PAS ni. Sekarang, diorang pulak yang sibuk.

Pelik juga bila pemimpin DAPigs tu nak ulas mengenai pengumuman PAS yang dikatakan bakal mewujudkan gabungan baru dalam minggu depan. Pasal apa pulak diorang nak sibuk?

Bukan ke dulu diorang juga yang membenci PAS hanya kerana semata - mata parti tu enggan tunduk kepada kehendak serta kemahuan mereka? Jadi, kenapa sekarang diorang nak meroyan?

Dalam kenyataan yang dibuat sebelum ini, Si Tokong DAPigs tu dilihat hanya sekadar memperlekehkan PAS dengan mendakwa parti itu tidak mungkin untuk menjadi sebuah parti yang 'Inklusif'.

Dalam pada masa yang sama, Si Tokong DAPigs tu juga memberikan gambaran seolah - olah kononnya PAS ini merupakan sebuah parti yang sengaja merendah - rendahkan martabat Wanita.
“Itu hak mereka untuk bentuk gabungan tetapi apa yang penting ialah sama ada mereka boleh jadi inklusif atau tidak.


“Salah seorang pemimpin mereka, penyokong kuat Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Khairuddin baru-baru ini berkata sempena sambutan Hari Wanita, wanita patut duduk di rumah bagi mengelak keluarga berpecah,” katanya kepada wartawan, hari ini.
Biarpun kenyataan yang dibuat oleh Si Tokong DAPigs ni memang tidak menjelaskan keadaan sebenar, tapi hakikatnya DAPigs tetap tak suka bila PAS mahu membentuk gabungan baru.

Perkara itu jelas. Bahkan pendirian DAPigs selama hari ini juga tetap sama seperti yang mereka perjuangkan sewaktu awal parti itu dutubuhkan. DAPigs tetap tak senang dengan kewujudan Islam.

Maka sebab itu kita samakan puak - puak DAPigs seperti Yahudi dan Nasrani yang tetap enggan menerima Islam selagi umat Islam itu tidak tunduk kepada semua kehendak mereka. Kalau tak percaya, cuba tanya apa agama Si Guan Eng tu? Selebihnya, korang jawab la sendiri!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.