Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKIN KOYAK MUKA GUAN ENG TU DIBUATNYA!!!

SEMUT HITAM
MAKIN KOYAK MUKA GUAN ENG TU DIBUATNYA!!!
Kebebasan Bersuara dalam DAPigs semakin teruji apabila pendedahan demi pendedahan dibuat secara terbuka didalam laman media. Kini kredibiliti DAPigs sedang dipertikaikan rakyat.

Jika selama hari ini DAPigs sering membanggakan diri mereka sebagai 'Abang Besar' dalam Pakatan dan cukup pandai menyembunyikan kemelut kepimpinan yang sedang melanda parti itu.

Bahkan integriti DAPigs yang turut melaungkan slogan Cekap, Akauntabiliti dan Telus (CAT) itu juga sedang menjadi persoalan dikalangan rakyat akibat tindakan yang mereka sendiri lakukan.

Kalau petang tadi kita dikejutkan dengan pengumuman seorang ADUN DAPigs yang diisytiharkan sebagai wakil rakyat bebas. Kali ini cerita mengenai seorang Ahli Parlimen pulak yang digantung tidak bertali.
KUALA LUMPUR - ‎Masih tiada jawapan daripada DAP mengenai status penggantungan Ahli Parlimen Kota Melaka, Sim Tong Him sejak Februari lalu.

Tong Him berkata, buat masa kini, beliau masih menunggu keputusan daripada parti dan akur sekiranya parti memutuskan yang beliau menjadi ahli parlimen bebas.  

"Saya tak diberitahu adakah kedudukan saya sebagai ahli parlimen DAP masih kekal. Apa maknanya gantung keahlian? Tidak jadi ahli atau gantung hanya satu tahun? Dan apa tugas saya?

"Yang saya hanya tahu saya ahli Parlimen yang dipilih rakyat dan teruskan perkhidmatan saya bagi menjaga kebajikan rakyat," katanya ketika ditemui di lobi Parlimen, di sini, hari ini.

Pada 6 Februari lalu, DAP telah menggantung keahlian Ahli Parlimen Kota Melaka itu selama setahun.

Setiausaha jawatankuasa tatatertib DAP, Tai Xing Piao berkata penggantungan itu dibuat kerana Sim sering kali membuat kenyataan yang merosakkan reputasi parti.

Tindakan tersebut turut dikenakan kepada Adun Duyong, Goh Leong San. Leong San kemudiannya diisytihar keluar parti dan diumumkan sebagai wakil Bebas, berkuat kuasa hari ini.
Apa yang jelas, tindakan tersebut membuktikan bahawa puak DAPigs ni tidak sama seperti yang digembar - gemburkan selama hari ini, Ternyata parti DAPigs tu hanya mengamalkan Politik Retorik demi nak menjaga kepentingan Politik Peribadi mereka sendiri!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.