Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MINYAK NAIK, TAKDE MACAI PUN "BERGETIK"!!!

SEMUT HITAM
MINYAK NAIK, TAKDE MACAI PUN "BERGETIK"!!!
Heh! Terasa sunyi pulak bila takde dikalangan Macai Pakatan Haprak tu yang berani bersuara bila kenaikkan harga diumumkan oleh Pengerusi Persatuan Pengadar Minyak malam semalam.

Heran juga. Kebiasaannya, kalau harga minyak naik, dah tentu - tentu puak Pakatan Haprak tu akan memekak dan melalak seolah - olah macam orang hilang akal serta meroyan tak tentu arah.

Tapi kali ini, takde seorang pun yang berbunyi bila pengumuman kenaikkan harga minyak itu dibuat melalui penyebaran dilaman media malam semalam. Takde pulak kata - kata nista yang dilemparkan.

Kenapa agaknya ek? Adakah sebab diorang dah kehabisan modal untuk menyerang pihak Kerajaan? Atau diorang terlalu sibuk dengan fitnah lain sehingga isu kenaikkan harga minyak tu tak menjadi persoalan?

ATAU, adakah puak Macai Pakatan Haprak tu sendiri dah mula terasa MALU apabila teori penurunan harga barang yang dibentangkan oleh Si Rafizi dalam manifesto mereka sebelum ini tidak dapat dibuktikan?

Kalau sebelum ini dalam manifesto Pakatan, Si Rafizi tu buat dakwaan kononnya harga barang dan kenaikkan kos sara hidup dapat dikurangkan hanya dengan menurunkan harga minyak petrol.

Malangnya, sejak awal tahun ini, dua kali harga minyak turun. Tapi harga barang tetap juga tak turun. Tidakkan itu menunjukkan yang teorai Si Rafizi tu hanya sekadar 'SAMPAH' semata - mata?

Apa yang jelas, kenaikkan harga barang dan peningkatan kos sara hidup yang dirasai oleh rakyat pada ketika ini adalah hasil Pengkhianatan Kartel - Kartel DAPigs yang menguasai ekonomi di Malaysia.

Kartel - kartel yang didominasikan oleh puak penyokong DAPigs tu yang sengaja nak menyusahkan rakyat dengan menaikkan harga barang sesuka hati mereka dan memberikan imej buruk kepada Kerajaan. Tapi, yang itu, Si Rafizi tu Kecut pulak Buah Kerandut nak hentam!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.