Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TIBA - TIBA, PAKATAN HAPRAK TU JADI "ALIM" DAN "WARAK"!!!!

SEMUT HITAM
TIBA - TIBA, PAKATAN HAPRAK TU JADI "ALIM" DAN "WARAK"!!!!
Hahaha!!! Kelakar betul. Warak pulak dah puak Pakatan Haprak ni semenjak dua menjak ni ek. Tiba - tiba je diorang semua boleh berubah menjadi seorang yang 'Alim' bila berbicara bab Politik.

Kalau semalam, Si Guan Eng tu tiba - tiba je jadi Alim dan mengecam tindakan ganas yang dilakukan bagi mendapatkan sokongan Simpati Murahan dari kalangan komuniti penganut Kristian.

Kali ini, giliran Si Tian Chuak ni pulak cuba nak menonjolkan sifat 'Warak' dia dengan menggesa agar semua pihak tidak menjatuhkan hukum terhadap mana - mana pihak sesuka hati.

Yang menariknya, Si Tian Chuak tu dalam kenyataan yang dikeluarkan lebih cenderung menunjukkan sifat 'Alim' dia tu dengan menggesa agar membiarkan urusan manusia tu dengan tuhan sahaja.

Perkara tersebut dinyatakan oleh Si Tian Chuak apabila pelbagai pihak, terutama dikalangan penyokong PKR sendiri mempertikaikan kerjasama mereka dengan Tun Mahathir.

Boleh pulak dengan selamba je Si Tian Chuak tu menggunakan 'Logik' dan mendakwa apa yang telah dilakukan oleh Tun Mahathir sebelum ini adalah urusan diantara dia dengan Tuhan.

Jadi, dalam erti kata lainnya, berdasar kepada 'Logik' Si Tian Chuak tu, semua kesalahan dan kesilapan yang dilakukan oleh puak Pakatan Haprak tu kita tak boleh nak masuk campur.

Seperti mana yang dinyatakan oleh Edwin Micheal ni, "kenyataan Tian Chua ini saya terjemahkan sebagai rakyat perlu memaafkan Mahathir, abaikan dosa liwat Anwar Ibrahim dan sokonglah Pakatan Harapan".

Apa yang jelas, Logik RETORIK Si Tian Chuak tu hanya boleh diguna-pakai oleh puak Pakatan Haprak tu sahaja. Kalau orang lain yang bertentangan dengan mereka, tak boleh guna 'Logik' tu.

Sebagai contoh yang diberikan, "Bagaimana dengan Anwar Ibrahim dan kes-kes liwatnya serta kehilangan jam tangan rolexnya? Ikutkan logik Tian Chua, itu antara Anwar Ibrahim dan Tuhan."

Teori Si Tian Chuak tu juga boleh digunakan dalam kes fitnah yang telah dilakukan oleh Si Nurul Izzah terhadap calon Barisan Nasional dalam Pilihan Raya yang lalu. Itu urusan dia dengan Tuhan.

Bahkan tindakan Rafizi Ramli dalam perlaksanaan agenda Langkah Kajang sehingga menyebabkan Pakatan Haramjadah tu berpecah juga tidak wajar dipersoalkan sebab itu urusan dia dengan tuhan.

Begitu juga dengan kes penyokong Pakatan Haprak tu yang percaya bulat - bulat terhadap fitnah yang ditaburkan oleh Rafizi juga tidak wajar dipertikaikan kerana itu diantara dia dengan tuhan.

TAPI, kalau dalam kes yang melibatkan Perdana Menteri atau pemimpin Barisan Nasional dengan isu yang dibangkitkan selama hari ini, tak nak pulak Si Tian Chuak tu biar dan anggap ianya urusan mereka dengan tuhan?

Kan nampak sangat HIPOKRITnya mainan Politik Retorik yang diamalkan oleh puak Pakatan Haprak ni. Demi nak menghalalkan tindakan Haramjadah yang mereka lakukan sampai tahap Tuhan pun jadi bahan jajaan Politik Peribadi diorang juga!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.