Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AHLI PARLIMEN DAPigs GEMBIRA, SIASATAN PAC SELESAI!!!

SEMUT HITAM
AHLI PARLIMEN DAPigs GEMBIRA, SIASATAN PAC SELESAI!!!
Huh! Pening Kepala Lutut Si Tony Puaka tu dibuatnya apabila Ahli Parlimen Veteran DAPigs ni kelihatan cukup gembira apabila hasil siasatan PAC mengenai isu 1MDB selesai dibuat.

Kalau kita baca kenyataan yang dibuat oleh Ahli Parlimen DAPigs Kepong ni, memang nampak sangat yang dia rasa 'Bersyukur' kerana hasil siasatan PAC tu akan dibentangkan di Parlimen.

Sewaktu dalam satu sidang media semalam, Tan Seng Giaw menyatakan bahawa dia sendiri tidak sabar - sabar untuk menunggu pembentangan hasil siasatan PAC berhubung isu 1MDB tu.
"Jika tiada sebarang kecemasan atau hal-hal lain, memang hasrat kita untuk bentangkan laporan itu Khamis ini, tetapi bergantung pada banyak perkara termasuk pindaan di saat akhir dan percetakan," katanya kepada pemberita di lobi Parlimen di sini, hari ini.
Jika selama hari ini, Si Tony Puaka serta beberapa orang pemimpin dari kalangan Pakatan Haprak tu sering kali menyerang 1MDB dengan pelbagai dakwaan yang tidak berdasarkan kepada fakta.

Sebaliknya mereka hanya membuat tuduhan dengan tujuan untuk mengelirukan rakyat agar membenci tindakan pihak Kerajaan Pusat yang telah menubuhkan syarikat pelaburan strategik itu sebelum ini.

Bahkan sebelum ini, Si Tony Puaka tu menjadi diantara Jaguh Kampung yang paling lantang berkokok mempertikaikan isu berkaitan dengan 1MDB walaupun dia merupakan ahli Jawatankuasa PAC.

Malah, Si Tony Puaka tu juga turut menanggung kemaluan apabila terpaksa melarikan diri dari menyahut cabaran untuk berdebat dengan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) 1MDB yang dibuatnya sendiri!!!

Itu membuktikan bahawa Si Tony Puaka tu hanya sekadar berani berkokok tak tentu arah tapi mula Kecut Buah Kerandut apabila nak berdepan dengan Kebenaran. Kalau dah dasar Pembohong tu, memang payah la nak diubah!!! Bercakap je pandai, tapi habuk pun tarak!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.