Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

GUAN ENG UPAH "GENGSTER KOPI" UGUT ADUN???

SEMUT HITAM
GUAN ENG UPAH "GENGSTER KOPI" UGUT ADUN???
Wow!!! Hebat sungguh 'Kebebasan Bersuara' dikalangan puak Pakatan Haprak ni ye. Nak pulak bila ianya ada kaitan dengan DAPigs. Pantang 'Jentik' sikit, mula la ada yang main ugut - mengugut.

Dah macam parti 'Gengster' pulak dah gayanya parti DAPigs ni. Siap main hantar surat desak orang suruh letak jawatan dalam parti walaupun orang tu juga merupakan seorang ADUN.

Memang tak salah la kalau sebelum ini orang kata Si Guan Eng tu bukan sahaja seorang pemimpin yang SOMBONG dan ANGKUH, juga dianggap sebagai 'TOKONG' dalam DAPigs.

Bayangkan la! Pantang ada yang diusik sikit, dah ada konco dia hantar 'Surat Cinta' dan mendesak agar ADUN Tanjung Bungah ni letak jawatan kerana lantang mengkritik Si Guan Eng tu.

Perkara itu didedahkan oleh pembantu ADUN tersebut yang menjelaskan bahawa ada pemimpin Veteran DAPigs yang menghantar mesej supaya ADUN terbabit meletak jawatan dan keluar parti.

Pembantu ADUN tersebut juga turut mengkritik desakan peletakan jawatan itu kerana ia bertentangan dengan prinsip keadilan, kesaksamaan dan kebebasan bersuara yang dilaung - laungkan selama ini.
Kita perlu menyelamatkan Pulau Pinang daripada genggaman pemimpin autokratik yang tidak lagi dapat membezakan antara yang betul dan salah,” kata Carolyn Khor yang juga Ketua Komunikasi Wanita PKR hari ini. - seterusnya...
Katanya, mesej itu dihantar ekoran tindakan ADUN Tanjung Bungah tu menghantar usul kepada Speaker DUN untuk menghadkan jawatan Ketua Menteri kepada dua penggal sahaja.


Khor juga berkata Guan Eng sepatutnya memanfaatkan cadangan usul tersebut untuk memulihkan semula popularitinya yang kian merosot susulan publisiti buruk terhadap dirinya baru - baru ini.

Tambahnya, Si Guan Eng tu tak perlu takut untuk membiarkan usul tersebut dibentangkan didalam sidang DUN sekiranya Ketua Menteri Pulau Pinang tu rasa yang dirinya berada dipihak yang benar.

Jika dilihat dari satu sudut, memang jelas tindakan pihak berkenaan yang menghantar mesej tersebut membuktikan bahawa DAPigs ni hanya 'MELACURKAN' Kebebasan Bersuara. Bila kena batang hidung sendiri, pandai pulak diorang hantar mesej ugutan!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.