Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SIFAT "JALANG" DAPigs SEMAKIN TERSERLAH!!!

SEMUT HITAM
SIFAT "JALANG" DAPigs SEMAKIN TERSERLAH!!!
PAS Selangor hari ini mempertikaikan hasrat DAPigs yang mahu bertanding di lapan kerusi DUN yang disandang oleh parti itu pada ketika ini menjelang Pilihan Raya Umum ke-14 nanti.

Walaubagaimana pun, pemimpin PAS Selangor telah membuat keputusan untuk terus mempertahankan ke semua lapan kerusi tersebut dalam Pilihan Raya Umum yang akan datang.

Malah, mereka melihat tindakan DAPigs itu lebih kepada usaha bersama dengan rakan sekutunya yang baru iaitu Pengkhianat Amanah Negara yang merupakan parti serpihan PAS.

Pesuruhjaya PAS Selangor, parti itu sedia maklum bahawa DAPigs memang berhasrat mahu merebut kerusi parti itu, namun pihaknya berpendirian untuk mempertahankan kerusi berkenaan.
"Sebelum ini kita telah dengar ada ura-ura mereka akan masuk kawasan PAS...kita akan terus bertanding di situ dan akan pertahankan kerusi kita," katanya kepada pemberita di lobi Dewan Undangan Negeri di sini.
Sementara itu, dalam masa yang sama Setiausaha PAS Selangor berkata, PAS negeri tidak akan sesekali berundur dan memberi laluan mudah kepada DAPigs dalam pilihan raya umum itu nanti.
"Apa rasionalnya DAP nak bertanding di kerusi yang dalamnya 70 peratus pengundi Melayu? Ini bukti suara DAP adalah suara parti Amanah kerana kedua-dua parti ini berminat untuk bertanding di kerusi yang dimenangi Pas," katanya yang juga Adun Paya Jaras.
Setiausaha Publisiti DAP sebelum ini dilaporkan sebagai berkata parti itu mungkin akan bertanding di lapan kerusi Pas dalam pilihan raya umum akan datang dan sudah bersedia ke arah itu.

Hakikatnya, ramai yang melihat tindakan Si Tony Puaka tu bersuara mengenai perkara itu hanya sekadar untuk menaikkan nama dia menjelang pemilihan peringkat Negeri parti itu semata - mata.

Serupa jugak bila dia buat cabaran terhadap Ketua Pegawai Eksekutif 1MDB sebelum ini. Pun Si Tony Puaka tu nak tunjuk Hero. Penyudahnya, 'Buah Kerandut' dia jugak yang kena kerat bila dia TAKUT nak sambut sahutan cabaran yang telah dibuat!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.