Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WAN AZIZAH CUBA COVER KEMALUAN SENDIRI!!!

SEMUT HITAM
WAN AZIZAH CUBA COVER KEMALUAN SENDIRI!!!
Hahaha!!! Kelakar juga tengok gelagat Si Ketua Pembangkang puak - puak Pakatan Haprak ni. Nampak sangat yang dia ni tengah 'Desperate' nak cover kemaluan dia yang dah terdedah.

Tapi itu yang herannya. Kenapa pulak dia beria - ia sangat nak tutup kemaluan dia sendiri sedangkan tadi YAB Perdana Menteri hanya mengucapkan 'Terima Kasih' kepada puak - puak Pakatan tu?

Hanya kerana semata - mata YAB Perdana Menteri mendakwa puak - puak Pakatan Haprak tu mengiktiraf perlaksanaan GST, pun mampu membuatkan Si Wan Azizah tu meroyan tak tentu arah?

Dalam kenyataan yang dibuat selepas pembentangan Belanjawan 2016 tadi, Si Wan Azizah tu kata YAB Perdana Menteri tak baca betul - betul draf belanjawan yang dibuat oleh Pakatan.
"Dia (Najib) tidak baca betul-betul. Memang kita tahu, telah diletakkan semua instrumen GST. Kalau kita nak berhenti begitu sahaja, kita (dianggap) tidak bertanggungjawab," katanya ketika diminta mengulas kenyataan Najib itu.
Dari kenyataan yang dibuat oleh Si Wan Azizah tu, nampak sangat yang dia cuba nak memanipulasikan keadaan dan menafikan bahawa puak - puak Pakatan Haprak tu mengiktiraf perlaksanaan GST.

Pokok pangkalnya, dalam draf Belanjawan Pakatan tu tetap juga mengandungi perlaksanaan cukai barangan dan perkhidmatan. Tak kira la dalam bentuk apa sekali pun ianya dilaksanakan.

Hakikatnya, dalam draf puak - puak Pakatan Haprak tu, tak dijelaskan bagaimana kaedah Kerajaan boleh mendapatkan sumber kewangan tambahan selain dari perlaksanaan cukai tersebut.

Sepatutnya, jika puak - puak Pakatan Haprak tu yakin bahawa perlaksanaan GST tu hanya akan membebankan rakyat, mereka boleh berikan Alternatif lain terhadap sumber kewangan Negara.

Tapi kenapa puak - puak Pakatan Haprak tu memilih untuk meneruskan perlaksanaan sistem cukai yang mereka dakwa zalim? Kan nampak sangat Si Wan Azizah tu sendiri yang tengah terdesak. Kot ye pun dia hilang kemaluan, jangan la sampai nak mem-BODOH-kan diri sendiri!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.