Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ANAK NIK AZIZ SINDIR DAPigs CEPAT 'PANAS'!!!

SEMUT HITAM
ANAK NIK AZIZ SINDIR DAPigs CEPAT 'PANAS'!!!
Hahaha!!! Kalau kita tengok dari satu sudut, ada betul jugak kata anak Allahyarham Nik Aziz ni. Memang puak - puak DAPigs tu cepat 'Panas Punggung' bila ada orang kritik mereka.

Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat itu juga menyifatkan DAPigs sebagai parti 'panas' kerana sikap perwakilan parti itu yang terus mempersoalkan peranan Pas dalam pentadbiran di Selangor.

Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz berkata, rakyat Malaysia terbuka untuk memilih mana-mana parti yang disukainya dan PAS sentiasa 'cool' dalam menghadapi cabaran politik di negara ini.
"DAP merupakan sebuah parti yang panas, kalau rakyat Malaysia suka panas, dia pilih DAP, suka cool pilih PAS," katanya kepada pemberita di lobi Parlimen, di sini, hari ini.
Beliau mengulas kenyataan Pengerusi DAPigs Kajang Baru yang memberi kata dua kepada Menteri Besar Selangor agar memecat wakil rakyat PAS dari pentadbiran Rejim Pakatan itu di Selangor.

Perwakilan DAPigs itu juga berkata, jika Mohamed Azmin enggan berbuat demikian, maka wakil dari kalangan DAPigs sendiri akan mengambil tindakan keluar dari pentadbiran negeri itu.

Dalam pada itu, Nik Abduh juga turut mengulangi pendirian PAS yang berkecuali dari tindakan Pakatan Harapan yang tidak mahu menyokong Bajet 2016 dan usul tidak percaya merupakan satu tindakan yang beretika.

"Iya, sikap berkecuali (tidak sokong Belanjawan 2016 dan usul tidak percaya PM) tindakan PAS itu memang beretika," ujarnya.

Ditanya tentang sikap PAS terhadap undi tidak percaya terhadap YAB Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, beliau berkata lagi parti Islam itu konsisten untuk menyokong usul tersebut.

"Tiada flip flop (bolak balik) itu ketegasan kita berkenaan politik di Malaysia ini, kita tengok dulu (usul undi tak percaya), Presiden Pas sudah sebut, sekarang ini undi tidak percaya ini tidak tahu ke mana lagi. Jadi kita jawab lepas ini. 

"Kita tegas dan tidak berundur untuk membawa politik matang dalam politik Malaysia hari ini," katanya lagi.

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.