Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NOW SDN. BHD. BACUL TAK BERANI LAPOR SPRM!!!

SEMUT HITAM
NOW SDN. BHD. BACUL TAK BERANI LAPOR SPRM!!!
Hahaha!!! Nampak sangat pihak 'Syarikat Now Sdn. Bhd.' tu BACUL dan tak berani nak buat laporan kepada pihak SPRM terhadap dakwaan yang ditujukan kepada YaPEIM sebelum ini.

Semalam kita dah buat cabaran terbuka kepada pihak Syarikat NOW Sdn. Bhd. tu agar mereka tampil dengan laporan penuh kepada pihak SPRM bersama dengan bukti kukuh yang mereka ada.


Sebaliknya, Syarikat yang ditubuhkan bagi mengumpul 'dana' tu hanya sekadar membuat laporan kepada pihak Polis dan mendesak agar siasatan dijalankan terhadap pengurusan YaPEIM.

Klik Imej Untuk Besarkan
Tapi yang herannya, kenapa Syarikat Now Sdn. Bhd. tu tak lampirkan bukti mengenai salah laku yang didakwa terhadap yayasan tersebut? Kenapa mereka hanya membangkitkan persoalan? (Rujuk laporan disebelah)

Ianya agak ganjil apabila sebelum ini pihak Syarikat Now Sdn Bhd itu mendakwa mereka mempunyai bukti kukuh untuk membuat tuduhan terhadap YaPEIM dan pemimpin UMNO.

Namun malangnya, laporan Polis yang dibuat oleh Syarikat tersebut hanya penuh dengan pertikaian dan persoalan terhadap pengurusan yayasan tersebut. Bukannya menampilkan bukti.

Maka persoalan yang kita bangkitkan sebelum ini, apa tujuan sebenar pihak Syarikat NOW SDN. Bhd. itu membuat tuduhan terhadap salah satu institusi pembangunan ekonomi Islam di Malaysia ni?

Adakah ianya untuk menegakkan Keadilan? Jika itu tujuan mereka, kenapa mereka hanya sekadar mendesak pihak Polis untuk menjalankan siasatan terhadap persoalan yang dibangkitkan?

Atau, adakah pihak Syarikat NOW Sdn. Bhd tu hanya sekadar mahu mencari 'Publisiti Murahan' demi untuk meraih keuntungan kepada syarikat tersebut semata - mata? Kalau setakat buat soalan dalam laporan Polis, baik tak payah!!! Suruh budak sekolah tadika pun boleh!!!

Bak kata sahabat Blogger Cucu Tok Selampit, "Saya pergi ke balai polis dan buat satu laporan berbunyi, adakah Saudara Anwar Ibrahim seorang peliwat dan bermain China Doll? Pihak polis sila siasat. Tak ke bangang si Akmal Nasir ni?"

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.