Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NURUL IZZAH MERAYU, TAKUT HILANG SOKONGAN!!!

SEMUT HITAM
NURUL IZZAH MERAYU, TAKUT HILANG SOKONGAN!!!
Hah! Mungkin isu ini juga boleh Si Nurul Izzah tu merayu kepada pihak PBB bagi mendapatkan sokongan dari mereka agar memastikan tidak berlaku pertembungan tiga penjuru dalam PRU nanti.

Hakikatnya, kita sendiri pun sudah sedia maklum bahawa Si Nurul Izzah tu menang dalam Pilihan Raya Umum yang lepas kerana dia telah menabur fitnah terhadap calon Barisan Nasional.

Maka sebab itulah Si Nurul Izzah tu merayu agar tidak berlaku pertandingan tiga penjuru yang turut melibatkan parti dikalangan Pakatan Haprak tu dalam Pilihan Raya Umum yang akan datang.

Sekiranya perkara itu berlaku, maka kemungkinan untuk mereka mengekalkan undi serta jawatan yang disandang pada ketika ini akan menjadi semakin tipis akibat kehilangan sokongan.

Kata Si Nurul Izzah, perkara sedemikian perlu dielakkan bagi memastikan puak - puak Pakatan Haprak tu dapat merampas kuasa dari Barisan Nasional selepas Pilihan Raya Umum yang akan datang.
“Kita sudah katakan di peringkat awal lagi, seboleh-bolehnya keutamaan untuk kalahkan Umno dan BN dalam pertandingan satu lawan satu. Seboleh-bolehnya kita mungkin bekerjasama dengan semua pihak. Kita harap tidak perlu mendengar spekulasi sebegini,” katanya.

Menurutnya, parti pembangkang mesti mempunyai gabungan yang jelas dan perlu bekerja keras untuk menghadapi PRU14.


“Kita konsisten dari peringkat awal mengenai isu kerjasama dan akan memastikan tiada pertandingan antara satu sama lain dalam Pakatan Harapan walaupun sedar kewujudan parti lain. Kita tidak mahu wujud saingan tiga penjuru, itu keutamaan kita,” katanya.
REALITInya, jika Pakatan Haprak tu dapat rampas kuasa sekali pun, Negara belum tentu akan menjadi lebih baik kerana pada ketika ini pun, mereka masih lagi berbalah sesama sendiri.

Jadi, bagaimana mungkin puak - puak Pakatan Haprak tu boleh memerintah Negara dalam keadaan stabil sekiranya mereka terus berbalah sedemikian rupa? Mau jahanam Negara dibuatnya.

Apa yang jelas, kenyataan yang dibuat oleh Si Nurul Izzah ni membuktikan bahawa dia lebih mementingkan soal nak menjaga kepentingan Politik Peribadi diri dia sendiri je. Bukannya dia nak menjaga kebajikan rakyat sangat pun!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.