Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"PERWAKILAN HANTU" SERTAI "PESTA BUIH" PKR???

SEMUT HITAM
"PERWAKILAN HANTU" SERTAI "PESTA BUIH" PKR???

Aik! Terdesak sangat ke PKR sampai tahap sanggup ambik 'Perwakilan Hantu' dalam Kongres yang diadakan baru - baru ini? Takkan sampai tahap terpaksa 'Import' orang luar kot?

Sudah la pemimpin diorang pun sanggup mendapatkan sokongan dari pihak musuh Negara untuk membebaskan Si Ketua Penipu tu dari penjara. Ahli diperingkat bawahan pun sama jugak ke?

Dengar ceritanya, PKR melalui amalan kronisme mereka yang kuat telah membenarkan perwakilan dari Sepang untuk hadir walaupun mereka dipilih dengan cara tak sah mengikut perlembagaan.
PUTRAJAYA: Pengerusi Tetap Parti Keadilan Rakyat (PKR) cabang Sepang, Arffain Mohamed meminta Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (RoS) menyiasat kesahihan 10 anggota yang mewakili cabangnya ke Kongres Nasional ke-11 parti itu yang berakhir pada Ahad.

Arffain mendakwa kehadiran perwakilan itu adalah tidak sah memandangkan beliau sendiri telah membatalkan mesyuarat agung cabang yang diadakan di Kuala Langat pada 19 September lepas berikutan masalah pembentangan laporan kewangan.

Menurutnya, pembatalan itu dibuat mengikut perlembagaan parti apabila pemeriksa kira-kira tidak mahu menurunkan tandatangan ke atas laporan kewangan tersebut setelah bendahari gagal menyediakan dokumen sokongan termasuk buku cek, penyata bank dan resit pembelian.

Selepas memerintah supaya mesyuarat cabang diadakan semula, beliau mendakwa  telah diusir keluar oleh beberapa anggota jawatankuasa PKR Sepang dan timbalannya mengambil alih tugas mempengerusi mesyuarat, katanya selepas menghantar memorandum kepada RoS, di sini pada Isnin.


Arffain mendakwa mesyuarat cabang itu dijalankan dalam keadaan tidak sah dan kehadiran perwakilan cabang Sepang ke Kongres Nasional PKR juga adalah tidak sah.
Tapi, apa nak heran sekiranya perkara seperti itu berlaku. Sebab pemimpin mereka diperingkat atasan pun dok buat benda yang sama juga. Ada perlembagaan pun diorang langgar sesuka hati je.

Dan lebih memalukan, bukan sahaja perlembagaan yang dibuat oleh manusia je yang diorang langgar. Peraturan dalam Al-Qur'an pun diorang langgar demi nak memenuhi kepentingan Politik Peribadi mereka sendiri. Tu sebab la Peliwat pun boleh jadi Pemimpin!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.