Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TIMBUL ISU SEBAB JAWATAN, BUKAN KERANA RAKYAT!!!

SEMUT HITAM
TIMBUL ISU SEBAB JAWATAN, BUKAN KERANA RAKYAT!!!
Bukan la nak berlagak. Tapi hakikatnya sebelum ini, kita pernah mendedahkan bahawa puak - puak DAPigs tu hanya setakat pandai menyalak demi untuk mendapat keuntungan Politik Peribadi je.

Nak pulak dikalangan pemimpin - pemimpin seperti Si Tony Puaka tu. Sebelum ini, kita dah dedahkan bahawa dia hanya menyalak pasal isu debat 1MDB tu untuk meraih sokongan peribadi.
Lepas dah dapat jawatan yang diidamkan, Si Tony Puaka tu secara tiba - tiba je cuba nak melarikan diri dari cabaran yang dia buat sendiri dengan memberikan alasan yang bukan - bukan.


Hari ini, analisis semasa yang disiarkan dalam laman media juga turut memberikan gambaran yang sama iaitu pemimpin dikalangan DAPigs ni hanya timbulkan isu untuk dapatkan sokongan.

Mereka hanya sekadar menghangatkan isu - isu semasa seperti 1MDB sebelum ini demi untuk meraih sokongan dikalangan penyokong - penyokong untuk mendapatkan jawatan dalam parti.
Penganalisis politik Prof Madya Mohd Izani Mohd Zain berpendapat, sudah menjadi kelaziman bagi calon-calon untuk mengambil kesempatan daripada isu-isu semasa dalam usaha mendapatkan momentum sokongan menjelang mana-mana pemilihan parti. "Pemimpin parti atau calon akan lantang menjuarai isu dan polemik semasa bagi meraih perhatian dan sokongan ahli di peringkat akar umbiMasing-masing mahu dilihat sebagai pemimpin yang tegas dan mengutamakan kepentingan parti."Mereka yang bertegas untuk memenuhi kehendak parti akan lebih mendapat perhatian perwakilan," pensyarah Jabatan Pengajian Kenegaraan dan Ketamadunan Universiti Putra Malaysia (UPM) itu memberitahu Bernama.


Seorang lagi penganalisis Dr Amini Amir Abdullah, yang merupakan pensyarah di Fakulti Ekologi Manusia UPM, berkata adalah jelas bahawa tindakan Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara Tony Pua mencabar Presiden 1MDB Arul Kanda Kandasamy untuk berdebat secara langsung mengenai kedudukan firma milik negara itu adalah semata-mata helah untuk kepentingan politik, sekali gus memperkukuh kedudukan beliau dalam kepimpinan DAP Selangor. - BERNAMA
Kesimpulan mudahnya, pemimpin dikalangan puak - puak DAPigs tu sebelum ini hanya menjadikan isu - isu sedemikian demi untuk menjaga kepentingan Politik Peribadi diorang sendiri je. Bukannya diorang nak menjaga kebajikan rakyat sangat pun!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.