Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARUL DATANG, TONY PUAKA HILANG???

SEMUT HITAM
ARUL DATANG, TONY PUAKA HILANG???
Desas - desus mengenai kehilangan Si Tony Puaka sewaktu prosiding PAC Parlimen yang diadakan baru - baru ini menjadi antara isu hangat yang diperkatakan didalam laman media sosial.

Persoalannya, adakah benar Si Tony Puaka tu tidak menghadirkan diri sewaktu prosiding PAC berhubung isu 1MDB bagi mendengar penjelasan dari CEO syarikat tersebut baru - baru ini?

Jika sebelum ini, Si Tony Puaka tu lantang membuat kritikan secara terbuka terhadap syarikat tersebut walaupun dia mengakui terlibat dalam skandal pembelian maklumat palsu.

Malah, Si Tony Puaka yang pada ketika itu sedang hangat berkempen untuk melobi jawatan Pengerusi DAPigs Selangor juga turut mencetuskan kontroversi dengan mencabar CEO syarikat berkenaan.

Tapi, apabila cabaran yang dibuat telah disahut secara terbuka, Si Tony Puaka tu mula menggelupor tak tentu arah dan mencari alasan untuk melepaskan diri dari dimalukan dikhalayak ramai.

Sekarang timbul pulak persoalan, kenapa Si Tony Puaka tu tidak hadir dalam prosiding yang diadakan baru - baru ini? Jika dia hadir, adakah dia berpuas hati dengan penjelasan yang diberikan?

Perkara itu menjadi satu persoalan apabila Timbalan Pengerusi PAC yang juga seorang Ahli Parlimen DAPigs berkata, pihaknya berpuas hati dengan penjelasan yang diberikan oleh Arul.
"Kita berpuas hati, namun kita akan panggil beliau balik dan minta penjelasan dalam beberapa perkara seperti rationalisasi pembayaran balik hutang syarikat," katanya seperti yang dilaporkan MStar
Maka, sudah pasti ramai yang nak tau apa pulak respon Si Tony Puaka tu? Adakah pendirian dia bertentangan dengan rakan Ahli Parlimen DAPigs yang boleh dianggap 'Senior' dalam parti tu? Atau, adakah Si Tony Puaka tu dah hilang buah kerandut dia???

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.