Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"KEZALIMAN KERAJAAN" TERUS DIPERTIKAI!!!

SEMUT HITAM
"KEZALIMAN KERAJAAN" TERUS DIPERTIKAI!!!
Isu layanan yang diberikan oleh pihak Jabatan Penjara terhadap Si Ketua Penipu tu sebelum ini masih menjadi pertikaian terutamanya apabila membandingkan dengan banduan-banduan lain.

Perbandingan yang paling popular sudah tentunya di antara layanan terhadap Si Ketua Penipu yang dipenjara selama 5 tahun dengan Bekas Menteri Besar Selangor, Khir Toyo yang dipenjara selama setahun
“Berbanding Anwar Ibrahim yang telah didapati bersalah kerana air maninya berada sedalam 4 cm di dalam dubur mangsa liwatnya, Khir Toyo tidak menikmati ‘kebebasan’ dan ‘keistimewaan’ sepertinya.“Malahan banduan-banduan lain termasuklah banduan-banduan yang kesalahan serta jenayah mereka jauh lebih ringan juga tidak menikmati keistimewaan yang diberikan kepada Anwar Ibrahim.“Sudah beberapa kali layanan istimewa yang diberikan oleh pihak berkuasa, khususnya Jabatan Penjara dan Penjara Sungai Buloh kepada Anwar Ibrahim diperkatakan,” ulas facebooker ASSU.
Ia merujuk kepada kes Si Ketua Penipu tu diberikan kebenaran keluar dari penjara apabila mendapat berita anaknya Nurul Nuha dimasukkan ke hospital swasta kerana terjatuh dan terhentak di kepala.
“Sudah dua hari gambar-gambar Anwar Ibrahim melawat anak perempuannya yang terjatuh dan terhentak kepalanya, disiarkan oleh netizen.“Selama dua hari itulah juga, Netizen mempersoalkan kewajaran pihak penjara memberikan layanan seistimewa itu kepada Anwar Ibrahim, pada ketika banduan-banduan lain, terpaksa terus berada di dalam sel kurungan masing-masing walaupun anak, isteri atau ibu bapa mereka meninggal dunia.“Tiada sebarang sungutan atau komplen daripada para penyokong Anwar Ibrahim walaupun pada masa yang sama, Nurul Izzah menerusi satu kenyataan memberitahu, adiknya, Nurul Nuha sedang berehat setelah dinasihati oleh doktor swasta yang merawatnya.“Mengapa doktor swasta? Semenjak bila pula, doktor swasta dan bukannya doktor kerajaan yang diambil kira kenyataan mereka bagi mengesahkan sesuatu penyakit atau kecederaan sehingga membolehkan Anwar Ibrahim ‘dibebaskan’ dari penjara?,” ulasnya lagi.
Walaubagaimana pun, tindakan yang dilakukan oleh pihak Jabatan Penjara itu membuktikan bahawa dakwaan keluarga Si Ketua Penipu tu selama hari ini adalah tidak benar. Mungkin itulah "Kezaliman Kerajaan" yang didakwa oleh mereka selama hari ini!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.