Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

OSTAD PAS DAH JADI 'BUAH - BUAHAN TEMPATAN'!!!

SEMUT HITAM
OSTAD PAS DAH JADI 'BUAH - BUAHAN TEMPATAN'!!!
Heh! Kelakarkan. Inilah tahap mentaliti Politik yang dimiliki oleh puak - puak Pakatan Haramjadah ni. Punya la kemaruknya diorang ni sampai tahap nak disamakan dengan buah - buahan tempatan.

Jika sebelum ini, ada yang anggap diri mereka sebagai 'Harumanis', sejenis buah mangga yang terkenal dikawasan Utara Semananjung Malaysia kerana isinya yang berwarna Oren.

Bidalan yang menggunakan buah 'Harumanis' tu diberikan kepada pemimpin - pemimpin PAS yang dilihat cenderung menyokong parti Pengkhianat yang dipimpin oleh Si Mat Sabu tu.

Kiranya diorang lebih kurang sama je dengan peribahasa orang dulu - dulu, "Musang Berbulu Ayam". Dalam erti kata lainnya, pemimpin PAS spesis 'Harumanis' ni jenis yang tak setia.

Diorang hanya sekadar berjuang demi menjaga kepentingan Politik Peribadi mereka sendiri dan tak istiqomah serta tidak jujur dalam menjalankan amanah yang telah diberikan kepada mereka.

Kali ini, ada pulak yang menggunakan bidalan 'Buah Kedongdong, diluarnya licin, isinya masan dan bijiknya berduri'. Kiranya, orang tu diluar je nampak baik, tapi didalamnya 'berduri'.

Bidalan itu ditujukan kepada Si Pak Berahim kerana sebelum ini dia yang paling lantang serta mati - matian menolak cadangan untuk menjalinkan kerjasama diantara UMNO dan PAS.
"Berbeza dengan kedondong, luarnya licin tapi rasanya masam dan di dalamnya ada biji yang berduri. Nyatalah, Tuan Ibrahim kini sudah jadi buah kedondong di dalam partinya apabila bersikap menentang kerjasama UMNO dengan PAS."
Soalnya, kenapa Si Pak Berahim tu beria - ia benar nak menolak cadangan kerjasama Politik diantara kedua - dua parti itu sedangkan ianya diterima secara berkias oleh Presiden PAS sebelum ini?

Adakah Si Pak Berahim ni benar - benar faham dengan tujuan kerjasama itu sehingga membuatkan dia melatah sedemikian rupa sedangkan perkara itu belum dibincangkan dikalangan kepimpinan PAS tu sendiri?

Kan pelik tu? Tiba - tiba je Si Pak berahim tu nak meletakkan syarat dan mendesak UMNO untuk menggugurkan dasar perjuangan Nasionalisme mereka sekiranya mahu menjalinkan kerjasama.

Walhal, sebelum ini, takde pulak PAS letakkan syarat sedemikian ketika mereka ber-Tahaluf Siyasi dengan DAPigs dan PKR dalam Pakatan. Kenapa ketika itu Si Pak Berahim ni tak nak bersuara?

Seandainya perkara itu sudah dibincang, sudah ditetapkan oleh kepimpinan PAS sendiri, kita boleh terima. Tapi benda pun tak dibincang lagi, Si Pak Berahim tu dah melatah benda yang bukan - bukan kenapa? Bila orang samakan dia dengan 'Buah Kedondong' jangan dia marah pulak!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.