Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"OSTAZAH JADIAN DAPigs" PULAK MEROYAN ISU ISRAEL!!!

SEMUT HITAM
"OSTAZAH JADIAN DAPigs" PULAK MEROYAN ISU ISRAEL!!!
Hehehe!!! Dek kerana parti kesayangan dia dilanda 'Kontroversi' ekoran bantahan yang dibuat terhadap tindakan Kerajaan menyekat dua atlet Israel membuatkan Ostazah Jadian DAPigs ni hilang akal.

Mungkin kerana sebelum ini cubaan yang dibuat oleh puak Pengampu dan Pentaksub DAPigs tu tak berjaya mengubah pandangan, maka terpaksa la Ostazah Jadian DAPigs ni tampil ke depan.

Dan mungkin bagi Ostazah Jadian DAPigs ni, isu berkaitan dengan sokongan partinya terhadap dua orang atlet Israel itu mampu untuk memberikan dia peluang meraih Publisiti Murahan.

Mungkin sebab itulah Ostazah Jadian DAPigs ni hari ini tampil mendesak agar pihak Kerajaan tidak bersikap Dwi-Standard dalam isu larangan kepada atlet dari Negara luar untuk memasuki Negara.
PETALING JAYA : Kerajaan tidak sepatutnya mengamalkan sikap ‘double standard’ berhubung larangan kepada dua atlet dari Israel menyertai satu pertandingan sukan di negara ini.Ahli Majlis Eksekutif DAPSY, Dyana Sofya Mohd Daud berpendapat, Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin seharusnya melakukan larangan yang sama terhadap Myanmar yang terang-terang melakukan genosid terhadap umat Islam negara itu tanpa tindakan dari kerajaan mereka.“Tindakan penyekatan sukan ini pernah dilakukan oleh negara-negara dan badan-badan antarabangsa yang lain sebelum ini dan bukannya perkara baru.
“Ini bukan lagi isu agama, tetapi isu kemanusiaan. Walau nampak tidak adil pada atlet mereka, tetapi ini adalah antara langkah untuk menghantar mesej jelas kepada pemimpin mereka berdasarkan adat amalan antarabangsa,” katanya.
Jika dilihat dari satu sudut, jelas kenyataan yang dibuat oleh Ostazah Jadian DAPigs tu menyokong bantahan yang dibuat oleh pemimpin DAPigs terhadap pihak Kerajaan sebelum ini.

Bahkan kenyataan Ostazah Jadian DAPigs itu juga hanya dilihat sebagai satu cubaan untuk menegakkan 'Benang Basah' terhadap tindakan yang dilakukan oleh kepimpinan partinya sendiri.

Cuma Si Ostazah Jadian DAPigs tu tak menyatakan sokongan tersebut secara terbuka. Sebaliknya dia menggunakan agenda 'Isu Kemanusiaan' sebagai alasan untuk mengukuhkan sokongan tersebut.

Pusing la kot mana sekali pun. Apa yang pasti, kepimpinan DAPigs tu rata - rata menyokong kenyataan yang dibuat oleh pemimpin mereka sebelum ini. Diorang memang secara diam - diam jadi Barua Yahudi selepas dapat habuan seperti yang didedahkan sebelum ini!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.