Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PAS BARU SEDAR "AGENDA SUBVERSIF" DAPigs!!!

SEMUT HITAM
PAS BARU SEDAR "AGENDA SUBVERSIF" DAPigs!!!
Kalau siapa yang baca cerita dibawah ni, mesti ada yang akan kata, "Siapa suruh hari tu diorang percaya sangat dengan puak - puak DAPigs ni? Semua ni salah diorang jugak!!!"

Maka dalam erti kata mudahnya, PAS jugak yang menjadi punca kenapa makin banyak kawasan - kawasan orang Melayu semakin tergadai dibawah pimpinan Rejim DAPigs di Pulau Pinang.

Kalau tidak kerana sokongan penuh yang diberikan oleh PAS, takkan mungkin DAPigs tu boleh naik 'Tocang'. Malah, ada yang sanggup menipu dengan mendakwa kononnya Si Tokong DAPigs tu nak masuk Islam semata - mata kerana nak meraih sokongan.

Kalau sebelum ni, bila orang kata baik Barisan Nasional yang memerintah, diorang kata sama je. BN perintah pun, Cina jugak berkuasa. Tapi diorang lupa, Cina BN tak sama dengan Cina DAPigs.

Paling tidak, selama Cina BN menjadi pemerintah, takde tanah orang Melayu yang dirampas. Takde rumah orang Melayu dan India yang dirobohkan untuk dibina rumah Maha Mewah.

Sekarang baru la puak - puak PAS tu pulak yang terdesak dilihat cuba nak mencuci dosa yang telah mereka lakukan dengan pendedahan - pendedahan terhadap agenda Subversif puak - puak DAPigs tu.

Bak kata orang tua - tua zaman dulu; "Menyesal dulu pendapatan, Menyesal kemudian Takde gunanya". Sekarang, kalau PAS menangis air mata darah sekali pun, belum tentu Pulau Pinang tu boleh dapat balik kepada orang Melayu!!!
BALIK PULAU: PAS Pulau Pinang hari ini mendedahkan lagi usaha kerajaan DAP Pulau Pinang untuk mengusir penduduk khususnya masyarakat Melayu.

Setiausaha PAS Pulau Pinang Iszuree Ibrahim berkata demikian ekoran tindakan Kerajaan DAP meluluskan banyak pembangunan perumahan mewah terutama di kawasan perkampungan warisan komuniti Melayu.

"Ada semacam satu agenda, bahawa pembangunan yang sangat pesat ini, semacam satu teknik pengusiran kepada masyarakat Melayu Islam yang masih ada saki baki. Kalau tengok, kepada perumahan-perumahan baru, yang besar ni, agak sukarlah bagi orang Melayu nak beli.

"Kalau perkara ini tidak dibendung, usaha perencanaan yang dibuat ini akan menghakis orang Islam dan Kampung Melayu daripada pulau, hanya seakan menyambung tindakan (Kerajaan BN dahulu) oleh kerajaan (DAP) sekarang", dakwa Iszuree dalam laman web rasmi PAS.

Tambah Iszuree, tindakan membina rumah mahal itu juga seolah-olah mahu menyukarkan penduduk di kawasan itu yang rata-ratanya tidak berkemampuan. 

"Mereka cuba menarik sokongan ketika PRU13 lalu dengan agenda membantu warisan perkampungan Melayu. Tetapi setelah menang dengan kuasa yang ada, tidak disentuh pun," tegas beliau.

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.