Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SERONOK JUGAK TENGOK SI NIZAR LILIN KENA KENCING!!!

SEMUT HITAM
SERONOK JUGAK TENGOK SI NIZAR LILIN KENA KENCING!!!
Hahaha!!! Kelakar pulak bila baca cerita ni. Ada juga orang kata Malaysia ni yang berani tipu Si Nizar Lilin tu hidup - hidup dan membuatkan puak - puak Pengkhianat tu dimalukan secara terbuka.

Itu membuktikan yang diorang ni betul - betul 'Bodoh Nak Mampus' sampai tahap begitu mudah untuk ditipu dan diperdaya oleh orang lain. Patut la mudah sangat diorang jadi Barua DAPigs.

Tapi yang kelakarnya, diorang masih ada hati lagi mendakwa kononnya diorang tersilap langkah kerana 'Terlalu Bersangka Baik' terhadap orang lain. Itu semua taktik nak cover malu la tu.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan baru - baru ini, wakil dari puak - puak Pengkhianat tu tampil menyatakan rasa kecewa kerana telah menjadi 'Mangsa' penipuan oleh seorang ahli PAS.

Kata dia, pihak mereka telah dilemparkan dengan tuduhan yang dianggap tidak wajar apabila penafian seorang pemuda bernama Zack untuk menyertai parti itu menjadi viral di media sosial.

Menceritakan kejadian itu, wakil Pengkhianat tu menjelaskan, Zack datang ke Pejabat Kawasan Bukit Gantang dan pihaknya ‘bermanis mulut’ menawarkan dia untuk menyertai parti itu.
“Dia bersetuju untuk menyerahkan borang keahlian yang masih belum diisi kepada ADUN Changkat Jering, Dato’ Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin sebagai gimik penyertaannya“Tidak lama kemudian, kami menerima satu “screenshort” tentang penafian dia menyertai Amanah. Dalam posting itu, dia menyangkal dengan nama Allah bahawa dia menyertai Amanah dan mengatakan ia hanyalah borang kosong.“Kami tidak menafikan bahawa memang benar borang di dalam gambar itu masih kosong kerana ia hanyalah gimik penyerahan semata-mata kerana kami dengan penuh sangka baik percaya soal pengisian maklumat borang akan diselesaikan selepas selesai program.“Dengan penuh berlapang dada, kami sangat menghormati jika dia ingin ‘u-turn’ kembali kepada Pas kerana menganggapnya perbuatan itu salah atau terburu-buru namun tindakan dia menafikan hingga pihak kami dituduh menipu, ia adalah satu tindakan yang tidak wajar,” jelasnya.
Heh! Kalau kita baca jalan cerita dari mula pun, kita boleh tau yang orang bernama 'Zack' tu hanya sekadar nak memalukan Si Nizar Lilin tu secara terbuka. Itu pun diorang nak nafikan jugak ke?

Itulah akibatnya bila terlalu 'Ghairah' sangat tak tentu arah nak cari ahli sampai tahap sanggup jadi 'Buta' dari melihat kebenaran. Mungkin itu juga "Khifarah Allah" nak tunjuk supaya jangan kuat sangat menipu orang lain. Bila orang tipu dia, tau pulak dia nak rasa malu!!! Hahaha!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.