Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TIAN CHUAK "TERDUDUK" DIBALUN DALAM PARLIMEN!!!

SEMUT HITAM
TIAN CHUAK "TERDUDUK" DIBALUN DALAM PARLIMEN!!!
Semata - mata kerana nak menutup kemaluan dan menegakkan benang basah Si Nurul Izzah tu membuatkan Tian Chuak terpaksa berdepan dengan serangan bertalu - talu di Parlimen.

Pelbagai alasan bertaraf Longkang yang diberikan oleh Si Tian Chuak bagi memberikan justifikasi terhadap tindakan yang dilakukan oleh Si Nurul Izzah tu. Tapi semuanya GAGAL belaka.

Tindakan Si Tian Chuak tu cubamemberi penjelasan mengenai peranannya mengadakan pertemuan antara Nurul Izzah dengan Jacel H Kiram telah dibidas oleh beberapa Ahli Parlimen termasuk dari Sabah.

Datuk Nur Jazlan Mohamed ketika menggulung perbahasan Rang Undang-undang Perbekalan 2016 mempersoalkan tindakan Tian Chua mengadakan pertemuan dengan kumpulan yang dianggap musuh negara.
"Yang (Ahli Parlimen) Lembah Pantai (Nurul Izzah) jumpa itu siapa nama keluarga dia? Nama dia Kiram. Bukankah orang yang serang Malaysia nama dia Kiram juga," kata Nur Jazlan.
Nur Jazlan berkata pihak yang bertanggungjawab terhadap serangan di Sabah pada 2013 telah pun mengaku perbuatan mereka bertujuan mahu menuntut Sabah dan seluruh rakyat Malaysia sudah benci kepada mereka.
"Tetapi Naib Presiden PKR ini boleh ambil gambar sama jumpa dengan anak kepada pengganas tersebut yang sebenarnya menjadi 'enemy of state' kepada Malaysia."Mereka bunuh orang kita secara kejam, potong tangan potong kepala dan sebagainya, ini orang kejam. Jadi kenapa Naib Presiden PKR boleh bersama-sama ambil gambar dengan seorang yang 'enemy of state' ini," kata Nur Jazlan.
Isu berkenaan turut menarik perhatian Datuk Dr Marcus Mojigoh (BN-Putatan) yang mempersoalkan tindakan Tian Chua dan menyatakan bahawa rakyat Sabah berasa sakit hati dengan pertemuan itu.
"Apa sebenarnya tujuan (Ahli Parlimen) Batu dan Lembah Pantai bersepakat," katanya sambil menyoal adakah Tian Chua menjadi 'Barua' atau orang tengah untuk pertemuan itu.
Jadi katanya, Lembah Pantai yang digelorakan oleh Batu berjumpa dengan individu yang pernah membunuh rakyat Malaysia di Tanduo, Lahad Datu, adakah ini sebahagian daripada usaha pembangkang untuk menarik minat penceroboh itu masuk balik ke Sabah!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.