Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BIRU MUKA RAFIZI, NYARIS HILANG KERUSI!!!

SEMUT HITAM
BIRU MUKA RAFIZI, NYARIS HILANG KERUSI!!!
Pucat muka Si Rafizi tu sekejap dibuatnya bila keputusan mahkamah mendapati dia bersalah kerana menabur fitnah terhadap Ahli UMNO. Mujur la Hakim Mahkamah tu baik hati terhadap dia.

Kalau tidak, dah tentu - tentu sekarang ni Si Rafizi tu merempat kat tepi Longkang. Perkara yang sama jugak pernah berlaku terhadap Nurul Izzah bila dia nyaris hilang kerusi Parlimen.

Dalam erti kata mudahnya, kalau tak MENIPU dan MENABUR FITNAH, bukan pemimpin PKR la namanya. Kiranya sekarang ni, PKR dah sinonim dengan Fitnah. Asal sebut PKR je, mesti Fitnah.

Itu la legasi Keadilan yang ditinggalkan oleh Si Ketua Penipu tu. Keadilan yang diperjuangkan oleh puak - puak PKR ni adalah melalu Penipuan yang dilakukan dan Fitnah yang disebar.

Tapi percaya la. Walaupun Si Rafizi dan Si Nurul Izzah atau mana - mana pemimpin PKR tu dijatuhkan hukuman serta didapati bersalah kerana menabur fitnah, diorang tak pernah insaf.

Malah sebaliknya, lagi banyak fitnah yang ditaburkan. Lagi hebat penipuan yang dilakukan untuk mengelirukan rakyat. Itu pun masih lagi puak - puak Pakatan Haprak tu nak kata sistem Keadilan di Malaysia ni berat sebelah? Kalau dah dasar Penipu tu, Penipu la jugak!!!
PETALING JAYA: Mahkamah Sesyen Petaling Jaya hari ini mendapati Ahli Parlimen Pandan Rafizi Ramli didapati bersalah kerana jenayah fitnah.
 
Rafizi, 37, didakwa menghina ahli Umno dengan sengaja, dengan pengetahuan ia boleh mengganggu ketenteraman awam melalui kenyataan dalam satu artikel bertajuk "Will Rafizi quit if Selangor is not toppled".
 
Rafizi didakwa mengikut Seksyen 504 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum 2 tahun atau denda atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.
 
Mahkamah bagaimanapun menjatuhkan hukuman denda terhadap setiausaha agung PKR itu sebanyak RM1,800.
 
Denda kurang daripada RM2,000 itu menyelamatkan Rafizi daripada mengosongkan kerusi Parlimennya.

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.