Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HANYA MAHABERUK JE YANG SANGGUP JADI PELACUR!!!

SEMUT HITAM
HANYA MAHABERUK JE YANG SANGGUP JADI PELACUR!!!
Oh! Sekarang baru la kita tau kenapa budak - budak Mahaberuk tu sanggup langgar pintu kaca dan baring tengah jalan untuk menjadi Macai Pakatan Haprak tu. Katanya sebab diorang takde duit.

Dek kerana diorang takde duit tu la sampai tahap diorang sanggup lakukan apa sahaja sehingga rela menjual maruah diri mereka. Itu pun diorang nak salahkan pihak Kerajaan jugak ke?

Dalam satu kenyataan yang dibuat semalam, salah seorang wakil Mahaberuk tu kata, ada dikalangan mereka yang terpaksa gadai maruah kerana ketiadaan duit untuk buat belanja makan serta bayar yuran.
“Disebabkan ketiadaan duit untuk makan dan bayar yuran, ada segelintir kelompok pelajar yang sanggup menjual maruah diri mereka.
“Punca utamanya ialah kerana tiada duit untuk menampung kos sara hidup serta membayar yuran, dan akhirnya terjebak dalam kancah gejala sosial yang pada mulanya hanya untuk mencari wang untuk makan dan membayar yuran sahaja,” katanya seperti yang dilaporkan dalam Utaranews.
Itu BODOH namanya. Nampak sangat la alasan yang diberikan oleh wakil Mahaberuk ni terlalu singkat dan hanya bertaraf Longkang semata - mata. Terdesak sangat ke dia nak jadi Macai Pakatan?

Persoalannya, yuran pembelajaran apa yang diorang nak kena bayar sedangkan diorang ada pinjaman PTPTN? Bukan ke sebahagian dari pinjaman itu adalah untuk membayar yuran pengajian?

Mahaberuk tu ingat, orang diluar ni semuanya BODOH sebab tak masuk Universiti macam dia gamaknya. Tapi itu tidak semestinya membuktikan bahawa diorang mudah untuk diperdaya.

Walhal, banyak lagi kerja lain yang Mahasiswa ni boleh buat untuk cari duit tambahan. Diorang boleh kerja di restoran, boleh kerja di stesen minyak, boleh kerja di Sibercafe dan sebagainya.

Tapi yang diorang pilih nak jadi Pelacur tu menda kejadahnya? Harapkan belajar je tinggi - tinggi, tapi BODOH nak Mampos ni siapa yang suruh? Lepas tu ada hati nak salahkan Kerajaan pulak.

Kalau dah dasar kepala otak tu penuh dengan Sampah, memang patut sangat la diorang suka buat kerja Pandir macam tu. Nak pulak kalau jadi Pelacur Pakatan Haramjadah tu. Jadi, memang sesuai sangat la dengan taraf pendidikan yang diorang miliki!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.