Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"KEHILANGAN" AZMIN CETUS TANDA TANYA!!!

SEMUT HITAM
"KEHILANGAN" AZMIN CETUS TANDA TANYA!!!
Pelikkan. Semenjak dua menjak ni kelibat Si Azmin tu jarang kelihatan walaupun ianya melibatkan acara - acara besar puak - puak Pakatan Haprak tu. Ke mana dia menghilangkan diri?

Bahkan ketidak-hadiran Si Azmin tu dalam acara menanda-tangani perjanjian dikalangan Pakatan Haprak tu baru - baru ini juga telah mencetuskan pelbagai persoalan dikalangan rakyat. 

Secara logiknya, selaku seorang Timbalan Presiden sebuah parti dikalangan puak - puak Pakatan Haprak tu, sudah pasti kehadiran dia merupakan satu 'Kemestian' yang perlu diutamakan.

Takkan la dia terlalu sibuk sampai tak tidur malam membuatkan dia boleh melepaskan diri dari menghadiri satu upacara yang cukup besar bagi pembentukan Pakatan Haprak yang baru tu.

Rata - rata persepsi yang diberikan, ketidak-hadiran Si Azmin tu merujuk kepada ketidak-akuran dia terhadap keputusan yang telah dibuat oleh pucuk pimpinan bagi mengiktiraf Pakatan Haprak tu.
Umum mengetahui pendirian Si Azmin tu terhadap penubuhan Pakatan Haprak tu sendiri. Dia dilihat lebih memihak kepada PAS yang dikatakan banyak membantu dia merampas jawatan Menteri Besar Selangor.

Malah desakan untuk mengiktiraf Pakatan Haprak dari kalangan puak - puak DAPigs dan parti "Periuk" tu sebelum ini pun tidak dipeduli dan hanya di-Tong-Sampah-kan oleh Azmin.

Sebaliknya, Si Menteri Besar Selangor tu tetap juga dengan pendirian mahu PAS menjadi sebahagian dari Pakatan Haprak yang dibentuk oleh PKR, DAPigs dan parti "Periuk" Si Mat Sabu tu.

Walhal dia sendiri pun sedar bahawa kebarangkalian PAS untuk menyertai Pakatan yang turut dianggotai oleh DAPigs dan parti "Periuk" Si Mat Sabu tu adalah satu perkara yang mustahil.

Maka persoalannya, adakah Si Azmin tu 'Memboikot Dalam Diam' perjanjian yang dibuat oleh Pakatan Haprak tu baru - baru ini? Adakah dia masih lagi dengan pendiriannya yang mendahulukan PAS?

ATAU, adakah Si Timbalan Presiden PKR tu hanya sekadar mahu bermain "Wayang" demi untuk menjaga kedudukan serta kepentingan Politik Peribadi diri dia sendiri selaku Menteri Besar? Selebihnya, korang fikirkan la sendiri!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.