Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LAGI KENYATAAN NIK ABDUH BUAT ORANG SAKIT JIWA!!!

SEMUT HITAM
LAGI KENYATAAN NIK ABDUH BUAT ORANG SAKIT JIWA!!!
Semakin hari semakin sakit hati pulak orang baca kenyataan anak kepada Allahyarham Nik Aziz ni. Tapi, hanya dikalangan puak - puak Pakatan Haprak yang berkiblatkan DAPigs tu je la.

Sebab Pentaksub dan Pengampu kepada puak - puak DAPigs ni memang sejak dari dulu, kini dan selamanya membenci perpaduan dikalangan orang Melayu serta umat Islam di Malaysia ni.

Maka tak mustahil sekiranya kenyataan yang dibuat oleh Si Nik Abduh kali ini juga sudah pasti akan dikecam oleh pelbagai pihak, terutama dikalangan puak - puak Pentaksub DAPigs tu.

Nak pulak bila kenyataan itu dilihat seperti satu tindakan 'Genjatan Senjata' buat PAS yang selama ini dilabelkan sebagai parti yang paling kuat menentang UMNO dan Barisan Nasional.

Hakikatnya, semua orang sedar bahawa PAS masih lagi merupakan sebuah parti yang relevan, walaupun sebelum ini mereka dianggap sebagai 'Picisan' dan sering kali diperlekehkan dalam Pakatan.

Tapi, itu dah jadi lumrah bagi manusia yang lupa diri. Bila ada, diorang buat tak cara je. Bila dah takde, baru la diorang nak meroyan tak tentu arah macam orang hilang akal. Itu la bahananya bila suka sangat mempergunakan orang lain demi kepentingan diri mereka sendiri!!!
KUALA LUMPUR – “Era PAS melawan UMNO dengan emosi dan amarah telah berakhir,” kata Ketua Pemuda PAS, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz. Menurut beliau, sekarang ini zaman PAS bersemuka dengan UMNO dengan ilmu, iman dan kematangan.

“Itulah penambahbaikan dalam PAS melalui proses tajdid yang dituntut oleh agama,” katanya dalam satu kenyataan semalam.

Presiden UMNO, Datuk Seri Naiib Tun Razak sewaktu berucap pada Perhimpunan Agung UMNO 2015 menjelaskan parti itu bersedia bekerjasama dengan PAS demi agama Islam dan kaum Melayu.

Tawaran kerjasama itu disambut baik Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dengan menegaskan kepentingan Islam menjadi agenda utama parti berkenaan sejak ditubuhkan.

Namun, kata Abdul Hadi, PAS masih perlu meneruskan kerjasama dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Selangor berdasarkan keputusan yang dibuat majlis syura parti itu sebelum ini.


Ramai pihak bagaimanapun berpandangan PAS terpaksa memberi reaksi seperti itu demi menjaga kedudukan kerajaan Selangor yang kini turut ditadbir wakil PAS.

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.