Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minta Polis Siasat dakwaan Israel tawar DAP RM1.2 bilion pada PRU13 dengan syarat Benarkan buka Pangkalan Tentera Israel di Malaysia

CELAH GELEGAR
Minta Polis Siasat dakwaan Israel tawar DAP RM1.2 bilion pada PRU13 dengan syarat Benarkan buka Pangkalan Tentera Israel di Malaysia

KOTA KINABALU, Sabtu – Pakatan NGO Pro Barisan Nasional (BN) meminta polis menyiasat dakwaan Pengarah Penyelidikan PAS Pusat Dr Mohd Zuhdi Marzuki kononnya DAP ditawarkan RM1.2 bilion daripada Israel sekiranya memenangi Pilihan Raya Umum Ke-13, seperti disiarkan media, baru-baru ini.

Mohd Zuhdi juga mendakwa, antara syarat tawaran berkenaan termasuk membenarkan pembukaan pangkalan tentera Israel di negara ini, jika DAP dapat menawan Putrajaya.

Presiden Pakatan NGO Pro BN, Zulkarnain Mahdar berkata jika dakwaan Mohd Zuhdi itu benar, ia satu malapetaka cukup besar buat Malaysia dan tidak harus dibiarkan kerana membabitkan keselamatan negara serta sensitiviti umat Islam.

“Apa yang menjadi persoalan sekarang ialah adakah DAP mempunyai hubungan dengan Israel?,” katanya dalam kenyataan di sini semalam.

Pakatan NGO Pro BN turut membuat laporan di Balai Polis Alam Mesra di sini pagi tadi, susulan pendedahan Mohd Zuhdi itu.

“Pro BN meminta polis menyiasat secara terperinci perkara ini kerana ramai rakyat Malaysia mula merasa sangsi dengan DAP selepas membaca kenyataan Mohd Zuhdi baru-baru ini,” katanya. – Bernama -  ismaweb

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.