Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MELAYU PKR DUNGU SIMPAN DUIT DALAM TABUNG HAJI!!!

SEMUT HITAM
MELAYU PKR DUNGU SIMPAN DUIT DALAM TABUNG HAJI!!!
Haduyai! Kenapa la ada jugak Melayu yang masih Dungu simpang duit dalam Tabung Haji ni ek? Kalau diikutkan logik PKR, memang tak selamat duit simpanan diorang dalam Tabung Haji tu.

Kata PKR, duit yang diorang susah - susah simpan dalam Tabung Haji tu hanya akan digunakan untuk menjaga kepentingan pihak Kerajaan je. Bayar hutang Negara dan sebagainya.

Maka sebab itulah pelbagai pendedahan dibuat oleh pemimpin PKR untuk menghasut dan mengelirukan orang Melayu supaya keluarkan duit simpanan mereka dari dalam Tabung Haji tu.

Walaupun 'Rakan Tahaluf' Politik PKR tu sebelum ni kata bahawa mereka yakin dengan pihak Pengurusan Tabung Haji, tapi alasan itu masih lagi tak mencukupi buat puak - puak PKR tu.


Sebaliknya, PKR dilihat senada dengan DAPigs tetap mahu orang Melayu meminggirkan Tabung Haji dengan menyebarkan pelbagai bentuk propaganda serta tohmahan pada ketika ini.
Antara propaganda Rafizi mempertikaikan ketelusan Tabung Haji.
Salah satunya ialah mengenai isu berkaitan dengan pemberian bonus yang tertunggak sehingga ke hari ini. Puas la puak - puak PKR tu gunakan pelbagai tohmahan untuk memburukkan Tabung Haji.

Padahal, pihak Tabung Haji pun dah bagi penjelasan, pengumuman mengenai duit bonus simpanan itu akan diumum pada bulan Februari. Kenapa diorang masih lagi nak pertikaikan?

Dan persoalan utamanya, kalau duit bonus tahunan Tabung Haji tu diumumkan semalam, adakah Melayu - Melayu Dungu dari kalangan pentaksub PKR dan DAPigs tu nak keluarkan semua simpanan mereka?

Kalau betul la pemimpin PKR seperti Si Rafizi tu terdesak sangat nak memburukkan Tabung Haji, kenapa dia tak bagi arahan supaya pengikut - pengikut setia parti tu agar keluarkan semua duit simpanan diorang?

Hakikatnya, kot kalau duit bonus tahunan Tabung Haji tu diumum minggu lepas sekali pun, bukannya esok diorang nak keluarkan semua duit diorang tu. Diorang tetap akan biarkan duit tu dalam Tabung Haji.

Tapi dek kerana Terdesak sangat nak memburukkan Tabung Haji, maka sebab itulah Si Rafizi tu lemparkan pelbagai tohmahan dan dakwaan. Mungkin tak cukup lagi kot dosa yang dia dah buat selama ini sampai tahap nak cari dosa lain pulak untuk dilakukan!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.