Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENGERUSI SPR BIKIN MAK JANDA "MERECIK"!!!

SEMUT HITAM
PENGERUSI SPR BIKIN MAK JANDA "MERECIK"!!!
Hehehe! Entah apa la respon yang akan diberikan oleh Si Nurul Izzah tu bila 'lamaran' yang dia sebelum ini dah dijawab oleh Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) yang baru ni ye?

Kalau sebelum ini, Si Nurul Izzah tu cuba mendesak agar Pengerusi SPR yang baru ni tidak tunduk kepada tekanan Politik oleh pihak Kerajaan. Walhal yang berikan tekanan pun bukan orang lain.


Sebaliknya, tekanan Politik yang diterima oleh pihak SPR selama hari ini datangnya dari puak - puak Pakatan Haprak tu sendiri. Diorang yang mencipta pelbagai persepsi buruk terhadap SPR.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan hari ini, Pengerusi SPR yang baru, Datuk Seri Mohd Hashim Abdullah meminta kepada 'pihak yang berkenaan' agar guna bahasa yang lebih 'lembut'.

Katanya, perkataan 'Cabar' yang dikeluarkan oleh sesetengah 'pihak yang berkenaan' terhadap SPR tidak sesuai digunakan kerana ianya tidak sesuai dengan budaya masyarakat di Malaysia ni.
"Saya ada terbaca dalam surat khabar ada pihak yang cabar pengerusi baharu SPR. Tak payah guna perkataan 'cabar', guna 'rayu' ke...'minta' ke...itu lebih sempurna. 'Cabar' itu kasar, tak sesuai dengan budaya kita," katanya pada sidang media di Wisma SPR di sini, Khamis.
Dalam sidang media yang sama, Pengerusi SPR yang baru tu juga turut menegaskan bahawa dia sendiri sedia maklum dengan cabaran yang bakal dihadapi sepanjang dia memegang jawatan tersebut.

Tapi, jika dilihat dari satu sudut, ada betul juga kata Pengerusi SPR yang baru tu. Kot ye pun Si Nurul Izzah atau 'pihak yang berkenaan' tu nak 'Melamar' SPR, biar la guna perkataan yang sewajarnya.

Ini tidak. Dah la mintak orang ikut kehendak dia. Guna pulak bahasa kasar yang tak bersesuaian. Mana ada orang nak ikut. Kot kalau Si Nurul Izzah tu nak mengorat Hantu sekali pun, dah tentu -tentu Hantu tolak lamaran dia!!! Takde sapa nak layan orang yang takde adab ni!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.