Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"SETAN" MEMANG "PANAS" BILA DENGAR AYAT AL-QUR'AN!!!

SEMUT HITAM
"SETAN" MEMANG "PANAS" BILA DENGAR AYAT AL-QUR'AN!!!
Jika dilihat dari sudut keagamaannya, memang Setan je yang tak suka dengan ayat Al-Qur'an ni. Tapi tak sangka pulak ada 'Pak Lebai' dari parti 'Periuk' tu pun sama juga perangai macam Setan ni.

Cepat betul dia 'Panas' bila mendengar ada orang menggunakan ayat Al-Qur'an untuk menetapkan pendirian mereka. Terutama sekali terhadap 'Pengkhianatan' yang telah dilakukan.

Dek kerana cepat sangat melatah, maka sebab itu 'Mursyidul AM' parti "Periuk" pimpinan Si Mat Sabu tu bagi amaran supaya jangan guna ayat suci Al-Qur'an untuk menghina parti mereka.

Antara alasan lain yang diberikan, 'Mursyidul Am' parti "Periuk" pimpinan Si Mat Sabu tu kata, mereka yang mempergunakan ayat suci Al - Qur'an bukan sebahagian dari ajaran Islam.
PASIR MAS - Parti Amanah Negara (Amanah) menempelak sesetengah golongan agama yang bertindak berani dengan menyalah gunakan ayat suci al-Quran untuk menghentam parti itu.

Mereka berkata, golongan agama itu menggunakan petikan surah ar-Rahman ayat 26 bermaksud segala apa yang ada di alam dunia akan binasa dan terjemahan itu merujuk kepada pihaknya.

"Bila golongan agama (ustaz) menggunakan ayat itu, ini seolah-olah mempermain-mainkan al-Quran. Semua orang tahu itu satu dosa dan tidak perlu lagi saya huraikan, apatah lagi untuk menghina orang dengan gelaran yang tidak disukai," katanya.
Tapi yang herannya, 'Mursyidul Am' parti "Periuk" pimpinan Si Mat Sabu tu lupa ke, mengkhianati amanah serta akujanji yang telah dibuat sebelum ini juga bukan sebahagian dari ajaran Islam.

ATAU, adakah disebab mereka sekarang ni dah jadi Barua kepada DAPigs, maka semua kesalahan dan juga dosa yang telah mereka lakukan sebelum ini juga diampunkan begitu sahaja?

Mungkin dari satu sudut, 'Mursyidul Am' parti "Periuk" pimpinan Si Mat Sabu tu nak orang guna kata - kata kesat seperti mana yang biasa dibuat oleh pemimpin - pemimpin parti dia sendiri.

Mungkin bagi dia, dengan menggunakan kata - kata penghinaan dan membuat dakwaan tanpa merujuk kepada sebarang bukti serta nas yang sah adalah lebih 'Baik' dari bersandarkan kepada Al-Qur'an. Mungkin bagi dia, Menipu lagi baik!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.