Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSEMUKA JEMAAH PEMANGKU SULTAN : Rupanya Hanya 9 Adun Mahu Mukhriz Undur, ADUN lain cerita perkara sebenar Tandatangan SD

CELAH GELEGAR - Mencari Kebenaran Yang Sebenar
BERSEMUKA JEMAAH PEMANGKU SULTAN : Rupanya Hanya 9 Adun Mahu Mukhriz Undur, ADUN lain cerita perkara sebenar Tandatangan SD

Masih belum dapat diputuskan !!! 

Keyakinan tinggi pihak pro Najib yang menyatakan bahawa Mukhriz akan digugurkan selepas 20 Adun BN mengadap Jemaah Pemangku Sultan Kedah di Wisma Darul Aman semalam ternyata meleset sama sekali.

Sebelum ini dikatakan telah ada 19 Adun telah tandatangan surat akaun yang meminta Mukhriz meletak jawatan walaupun ada diantara Adun mendakwa mereka telah dipaksa dan diugut dari segenap sudut oleh pihak-pihak yang dikatakan dihantar oleh Najib. 

Namun selepas bersemuka seorang demi seorang dan turut bersumpah berkata benar di hadapan semua Jemaah Pemangku Sultan Kedah semalam , rupanya ada yang telah bercerita 'hal sebenar' mengenai surat akaun tersebut. 

Sumber menyatakan bahawa daripada 20 Adun BN yang mengadap Jemaah Pemangku Sultan,  7 telah menyatakan sokongan kepada Menteri Besar Dato Seri Mukhriz, 4 berkecuali dan 9 tetap menyokong untuk menukar Menteri Besar, ia termasuk Ahmad Bashah, Ahmad Lebai Sudin , Tajudin Abdullah dan Tajol Urus. 

Oleh kerana majoriti Adun untuk menukar Menteri Besar tidak mencukupi maka Adun Pembangkang pula dipanggil mengadap , jika Adun-adun pembangkang menyokong penuh kepimpinan Mukhriz sebagai Menteri Besar Kedah, Kemungkinan besar Mukhriz akan kekal sebagai Menteri Besar Kedah sehingga pilihanraya umum akan datang.

Jika keputusan kekal, tidak mustahil Perdana Menteri, Najib Razak akan menggugurkan Mukhriz sebagai Pengerusi Perhubungan Umno Negeri Kedah dan bakal diganti dengan Ahmad Bashah sehingga pemilihan Umno akan datang. 

Sumber memaklumkan bahawa Mukhriz akan mengadap Agong dan Jemaah Pemangku Sultan Kedah di Langkawi pada 7 Febuari nanti dan dijangka pengumuman sama ada kekal atau tidak akan di umum selepas Tahun Baru Cina  nanti. 

aktivispendangjr.blogspot.my

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.