Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BESAR KEMALUAN, MUJAHID TAKUT JUMPA TABUNG HAJI!!!

SEMUT HITAM
BESAR KEMALUAN, MUJAHID TAKUT JUMPA TABUNG HAJI!!!
Hahaha!!! Memang jenis manusia yang takde kemaluan sungguh puak - puak parti 'Periuk' pimpinan Si Mat Sabu ni. Dah hilang kemaluan depan orang ramai pun diorang masih lagi tak serik - serik.

Jika sebelum ini, diorang merupakan diantara golongan yang paling lantang mempersoalkan kenapa Tabung Haji masih tidak mengumumkan pemberian Bonus Tahunan.

Malah Pakatan Haprak yang terdiri dari kalangan puak - puak DAPigs, PKR dan parti 'Periuk' yang dipimpin oleh Si Mat Sabu ni membuat tuduhan kononnya Tabung Haji dah takde duit.

Tapi yang herannya, diorang pulak yang beria - ia membuat dakwaan dan menyebarkan tuduhan yang bukan - bukan. Padahal, yang mula - mula membangkitkan isu tu bukan diorang.

Sebaliknya, kepimpinan PAS yang tampil mempersoalkan kelewatan pihak Lembaga Tabung Haji membuat pengumuman mengenai pengagihan serta pemberian Bonus Tahunan tersebut.

Dan semalam, apabila pihak Lembaga Tabung Haji dah buat pengumuman, pun puak - puak Pakatan Haprak ni masih tak puas hati lagi. Masih juga diorang nak buat dakwaan yang tak tentu arah.

Ada yang kata, kononnya Tabung Haji telah menggunakan duit dari KWSP untuk membuat pengagihan tersebut. Tapi, tuduhan yang dilemparkan itu tidak ada sebarang bukti yang kukuh.

Begitu juga dengan apa yang dilakukan oleh Si Mujahid Rawa, pemimpin parti "Periuk" yang dianggap 'Mulia' ni. Dia pun dok buat persoalan yang dilihat sengaja nak mengelirukan rakyat.

Hari ini Si Mujahid tu tampil mempersoalkan sama ada pemberian Bonus Tahunan itu diberikan kepada Pendeposit dengan menggunakan Keuntungan atau Rizab Lembaga Tabung Haji.
"Soalan yang lebih asas tidak terjawab. Iaitu, bagaimana bonus dikeluarkan dalam keadaan mereka membayar dividen lebih daripada keuntungan yang mereka perolehi? Kami minta Tabung Haji telus memberikan kaedah dividen itu," katanya kepada The Malaysian Insider mengulas bonus tahunan 5% dan bonus haji 3% bagi 2015 diumumkan terdahulu hari ini.
Persoalannya, kalau betul Si Mujahid tu "Ikhlas" nak penjelasan daripada pihak Tabung Haji, kenapa dia tak pergi sendiri berjumpa dengan mereka sepertimana yang telah dilakukan oleh PAS sebelum ini?
PAS boleh berlapang dada mencari Kebenaran...
Takkan Mujahid tak berani???
Bukan ke dengan cara itu Si Mujahid Rawa tu boleh ajukan persoalan - persoalan tersebut dan mendapatkan penjelasan yang sewajarnya? Rasanya, itu lebih baik daripada dia nak menyalak dalam laman media.

ATAU, adakah Si Mujahid tu rasa diri dia Terlalu Mulia nak buat kerja macam tu? Kalau betul dia seorang pemimpin yang bertanggungjawab kepada rakyat, dah tentu itu yang dia akan buat. Tapi kalau setakat nak jadi 'Hero' dalam laman media je, baik tak payah!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.