Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CONTOHI RAFIZI, HABIS DUIT TABUNG HAJI DIKELUARKAN!!!

SEMUT HITAM
CONTOHI RAFIZI, HABIS DUIT TABUNG HAJI DIKELUARKAN!!!
Hah! Ini macam la baru kita boleh anggap sebagai pemimpin. Cakap bukan tak serupa bikin. Bila dia bercakap, dia buat apa yang diperkatakan. Baru la orang boleh 'Respect' pada Si Rafizi ni.

Bak kata orang Ulu Cheka, "You Talk the Talk, You Walk the Walk". Bukan la setakat bercakap je pandai, tapi disuruh buat dia tak reti. Orang macam tu la yang patut kita contohi.

Kalau sebelum ini, bukan main lagi Si Rafizi tu secara lantang mempertikaikan mengenai Lembaga Tabung Haji yang didakwa lambat buat pengumuman mengenai pengagihan Bonus Tahunan.


Dalam dakwaan yang dibuat, Si Rafizi tu cuba memberikan gambaran seolah - olah Tabung Haji dah ketandusan duit untuk membuat bayaran tersebut kepada lebih 8juta pendepositnya.

Ada juga usaha dikalangan puak - puak Pakatan Haprak tu yang cuba menghasut rakyat agar mengeluarkan simpanan mereka kerana takut duit simpanan itu disalah-gunakan oleh pihak Tabung Haji.

Hasutan yang dilakukan tu sedikit sebanyak memberikan kesan apabila ada jugak pengikut PKR yang DUNGU mengambil tindakan sedemikian. Nak pulak yang termakan hasutan Si Rafizi tu.

Dan semalam, pihak Lembaga Tabung Haji dah membuat pengumuman mengenai pembahagian Bonus Tahunan sebanyak 8% kepada pendeposit yang berjumlah lebih 8 juta orang tu.

Maka melopong la mereka yang dah keluarkan duit simpanan diorang kerana terikut sangat dengan hasutan Si Rafizi tu. Sekarang, satu hapah pun diorang tak dapat melainkan kena kencing.

Yang Si Rafizi tu pulak, dia dok hasut rakyat suruh jangan percaya pada pihak Tabung Haji. Tapi dia sendiri tak ambik tindakan untuk keluarkan duit dia sebanyak hampir RM 500 ribu dari simpanan.

Sepatutnya sebagai seorang pemimpin yang bertanggungjawab, Si Rafizi tu sendiri perlu keluarkan duit simpanan dia jika betul dia tak percaya kepada pihak pengurusan Tabung Haji. Bukannya hanya setakat pandai menyalak je tak tentu arah macam orang hilang akal!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.