Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DAPigs MUAK, CALON MELAYU BAKAL JADI MB!!!

SEMUT HITAM
DAPigs MUAK, CALON MELAYU BAKAL JADI MB!!!
Heh! Memang tidak dapat dinafikan apabila DAPigs didakwa bakal menurunkan calon Melayu dalam Pilihan Raya Umum yang akan datang gara - gara mereka muak dengan permainan Politik PKR.

Tidak mustahil jika segala - galanya mungkin bermula dengan perencanaan agenda Langkah Kajang yang dilaksanakan oleh puak - puak PKR sebelum ini yang menonjolkan kelemahan parti itu.

Walaupun selepas diganti pucuk pimpinan Rejim Pakatan Negeri, namun pengganti kepada Si Khalid Ibrahim tu jelas tidak dapat memenuhi kehendak dan kemahuan DAPigs di Selangor.

Ianya terbukti dengan apabila Azmin GAGAL untuk menyelesaikan konflik dikalangan pemimin - pemimpin PAS dan DAPigs dalam perbalahan yang berpanjangan di Negeri tersebut.

Bahkan, kepimpinan DAPigs juga turut dikatakan sudah muak dengan perangai Azmin yang suka bermain 'Kayu Tiga' apabila masih enggan memperakui kewujudan Pakatan Haprak tu di Selangor.

Namun, pencalonan Bekas Ahli PKR yang kini mula menjadi 'Ayam Tambatan' DAPigs yang namanya mula menjadi sebut - sebutan sebagai pengganti Azmin sebagai Menteri Besar Selangor.

Walaubagaimana pun, dikalangan pengikut - pengikut Pakatan Haprak tu sendiri mengakui bahawa tindakan DAPigs tu bukan sahaja kerana mereka sudah muak dengan Politik Retorik PKR.

Malah ianya merupakan peluang yang cukup cerah untuk puak - puak parti Ultra Chauvanist DAPigs menjadi pemerintah di Selangor dalam Pilihan Raya Umum yang akan datang.
"(Calon) Melayu ini sebagai boneka sahaja dan sekarang mereka ada peluang khususnya di negeri Selangor, ada (calon) Melayu kerana kepentingan DAP. Oleh itu jalan yang singkat sekali adalah (Melayu) masuk DAP Selangor. 
"Tidak silap boleh jadi Menteri Besar kerana daripada kerusi yang paling banyak adalah DAP dan kebanyakan ADUN bukan Melayu, jadi DAP pilih Melayu," kata Bekas pengasas PKR, Ng Lum Yong.
Persoalannya, sanggup ke orang Melayu Selangor menerima nasib yang sama seperti yang berlaku terhadap Melayu Pulau Pinang yang dipinggirkan oleh Rejim DAPigs pimpinan Guan Eng?

Sedangkan dalam keadaan sekarang pun Melayu yang semakin dipinggirkan oleh Rejim Pakatan di Selangor, inikan pulak bila puak - puak DAPigs tu memerintah kelak. Penyudahnya nanti, Melayu tinggal nama je di Selangor tu!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.