Hi quest ,  welcome  |  sign in  |  registered now  |  need help ?

Video of the day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HOSPITAL PENUH, KARTEL DAPigs GULUNG TIKAR!!!

SEMUT HITAM
HOSPITAL PENUH, KARTEL DAPigs GULUNG TIKAR!!!
Hah! Herankan? Mana perginya spekulator - spekulator dikalangan puak - puak Pakatan Haprak tu menghilangkan diri? Takkan semuanya dah dihantar masuk ke dalam Wad Kecemasan?

Kalau dulu, bukan main lagi diorang ni melalak membuat dakwaan Kerajaan gagal menangani isu kenaikkan kos sara hidup serta harga barang dan mengaitkannya dengan harga minyak.

KONONnya mereka kata, kenaikkan harga minyak yang dilaksanakan oleh pihak Kerajaan menjadi PUNCA UTAMA kenaikkan harga barang yang berlaku secara mendadak sebelum ini.

Tapi hakikatnya jelas, impak kepada kenaikkan atau pun penurunan harga barang itu tidak hanya bergantung kepada harga minyak. Sebaliknya ia juga bergantung kepada para peniaga tu sendiri.

Jika sebelum ini, kita tegaskan bahawa kenaikkan harga barang tu adalah dari kalangan pemborong dan peniaga yang terdiri dari puak - puak Kartel DAPigs tu. Tapi, orang tak nak dengar.

Sebaliknya diorang kata, isu kenaikkan harga barang itu cuba dijadikan isu Rasis bagi menghasut rakyat ke arah perkauman untuk menutup kelemahan Kerajaan mengawal kenaikkan harga barang.

Tapi sekarang, terbukti kenaikkan harga barang itu bukan dipengaruhi oleh harga minyak. Sebaliknya kerakusan peniaga - peniaga yang datangnya dari kalangan puak - puak Kartel DAPigs tu sendiri.

IRONIKnya, puak - puak Pakatan Haprak tu sebelum ini seringkali menjadikan isu kos kenaikkan sara hidup sebagai senjata utama mereka untuk menyerang pentadbiran Kerajaan.

Tapi, tak pernah sekali pun diorang berani nak mempertikaikan tindakan yang diambil oleh pemborong - pemborong serta peniaga - peniaga yang telah menaikkan harga barang mereka sesuka hati.

Sebagai contoh, dulu harga sayur 1.50 sen sekilo. Bila harga minyak naik 20 sen, harga sayur pun naik menjadi 1.70 sen. Tapi bila harga minyak turun 10 sen, kenapa harga sayur tak turun?

Alasannya sebab isu kenaikkan harga minyak itu tidak ada kaitan pun dengan harga sayur. Kalau masa naik dulu, apa kejadahnya diorang boleh bagi alasan mengaitkannya dengan harga minyak?

Serupa jugak dengan tambang bagi pengangkutan kenderaan awam. Masa harga minyak naik, harga tiket pun naik. Tapi sekarang harga minyak dah turun, kenapa tambang tak ikut sekali?

Itu isunya yang menjadi persoalan dikalangan rakyat pada ketika ini. Isu kenaikkan kos sara hidup ni bukan hanya bergantung kepada Kerajaan 100 peratus. Tapi perlu ditanggung oleh Kartel DAPigs yang Tamak dan Rakus nak mencari keuntungan semata - mata!!!

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.